Kvitová vypadla na US Open s Kerberovou. Takhle naštvanou jsem se dlouho neviděla, říká

Po delší době hrála velké grandslamové utkání, ale sváteční kulisy jí k vítězství nepomohly. Tenistka Petra Kvitová podlehla světové dvojce Němce Kerberové 3:6, 5:7 a na US Open v New Yorku končí jako poražená osmifinalistka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová blahopřeje Angelique Kerberové po vítězství Němky v osmifinále US Open

Petra Kvitová blahopřeje Angelique Kerberové po vítězství Němky v osmifinále US Open | Zdroj: Reuters

„Takhle naštvanou jsem se po zápase dlouho neviděla. Myslím, že zrovna já mám hru, která jí nevyhovuje a mohla by ji porazit. Ale bohužel to tam dnes prostě nepadalo,“ byla Petra Kvitová hodně zklamaná ze svého posledního výkonu na US Open.

V prvním setu si hned třikrát přišla o podání a Německá světová dvojka Angelique Kerberová vyhrála první set 6:3. V tom druhém soupeřku přitlačila a držela se až do stavu 5:5. Pak se ale Němka dostala při podání Kvitové k mečbolu a tenistka z Fulneku zakončila utkání dvojchybou.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou mluvil po vypadnutí z US Open reportér ČRo Jaroslav Plašil

Přes hořký konec ale na sebe Petra Kvitová nemusí být až tak naštvaná. Z amerického kontinentu si veze domů vysněnou olympijskou medaili a také velkou motivaci ještě něco výjimečného ve svém sportu dokázat.

„Baví mě to. Měla jsem spoustu otázek, jestli mi ještě stojí za to hrát. Letos to nebylo úplně jednoduché období, ale myslím, že mi dost pomohla i olympiáda,“ říká Petra Kvitová.

Uprostřed léta vypadla z nejlepší světové desítky a skoro zároveň ztratila i pozici české jedničky. Ale navzdory čerstvé porážce na US Open věří, že se její hra bude zlepšovat. „Level mé hry se v posledních týdnech docela zlepšil. Doufám, že takhle půjdu i dál.“

Vrcholem zbytku sezony je Fed Cup

Pokud se to Petře Kvitové podaří, jistě se to projeví i v číslech. Světový žebříček, který výkonnost tenistek dlouhodobě měří, je postavený na obhajobě bodů, a protože těch letos na turnajích a zvlášť na těch velkých česká hráčka příliš nenasbírala, na grandslamech má nejméně vítězství od roku 2009, je velmi reálné, že v další sezoně získá některé ztracené pozice.

„Těším se na novou sezonu. Na přípravu a až začnou turnaje. Motivaci ale pořád ještě mám, těším se na finále Fed Cupu. Pořád je o co hrát a na čem pracovat,“ neodepisuje Petra Kvitová ani končící sezonu završenou listopadovým finále týmové soutěže.

Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 46 303 400 dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Djoković (1-Srb.) - Edmund (Brit.) 6:2, 6:1, 6:4, Pouille (24-Fr.) - Nadal (4-Šp.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6 (8:6).

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Kerberová (2-Něm.) - Kvitová (14-ČR) 6:3, 7:5.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme