Kvitové se odveta za olympiádu nepovedla, s Puigovou znovu prohrála. V Tokiu končí i Strýcová

V pavouku dvouher tenisového turnaje v Tokiu zůstala poslední česká hráčka, Karolína Plíšková. Ve druhém kole totiž vypadly Petra Kvitová i Barbora Strýcová, která nestačila ve třech setech na nasazenou dvojku, Polku Agnieszku Radwaňskou. Kvitová podlehla podobně jako na olympiádě v Riu Mónice Puigové z Portorika. V Petrohradu ve stejné fázi turnaje vypadl i Lukáš Rosol, který nestačil na Švýcara Wawrinku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek

Petru Kvitovou čeká čtvrtfinále v pátek | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová přitom zápas nerozehrála špatně. Ve třetím setu vedla při svém podání 4:3 a 40:15. Jenže zvlášť v ženském tenise ani tento náskok ještě nemusí nic znamenat, což toto utkání potvrdilo. Dvojnásobná wimbledonská vítězka totiž stejně podání ztratila a z posledních jedenácti výměn zápasu nevyhrála ani jedinou.

Zápas Češka zakončila dvojchybou. V Tokiu ji na zkoušku trénoval bývalý kouč Kim Clijstersové Wim Fissette, nicméně ani jeho rady Kvitové k postupu nepomohly.

27letá olympijská vítězka Puigová se tak po US Open, na kterém se poroučela hned v prvním kole, opět dostává do formy a v Tokiu si zahraje čtvrtfinále proti přemožitelce Barbory Strýcové, světové čtyřce Agnieszce Radwaňské.

I zápas Polky se Strýcovou dospěl do třetího setu, ve kterém Barbora sebrala Radwaňské podání a šla do vedení 3:2. Byl to ale jen první ze sedmi brejků této sady. Závěr setu zvládla nasazená dvojka lépe a vyhrála ho poměrem 7:5.

Zítra si o postup do čtvrtfinále zahraje poslední nevyřazená Češka Karolína Plíšková, její soupeřkou bude Aleksandra Sasanovičová z Běloruska.

Lukáš Rosol vypadl z turnaje v Petrohradu ve druhém kole. Nestačil tam na nejvýše nasazeného Švýcara Wawrinku a prohrál s ním hladce 3:6 a 1:6.

Lukáš Rosol ani na šestý pokus neporazil Švýcara Stana Wawrinku. Ve 2. kole turnaje v Petrohradu na nasazenou jedničku nestačil, když v první sadě Wawrinkovi sebral při jeho podání jen dva fiftýny a ve druhém setu jen s vypětím všech sil odvrátil kanára.

Tenisový turnaj žen v Tokiu, tvrdý povrch, dotace 1 milion dolarů:

Výsledky 2. kola:
Puigová (Portoriko) - Kvitová (7-ČR) 1:6, 6:4, 6:4,
Radwaňská (2-Polsko) - Strýcová (ČR 6:3, 3:6, 7:5.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu, tvrdý povrch, dotace 986 380 dolarů:

Výsledek 2. kola:
Wawrinka (1-Švýcarsko) - Rosol (ČR) 6:3, 6:1.

dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme