Kvitovou čeká 20. reprezentační utkání. Ve Štrasburku může získat pátý fedcupový titul

České tenistky budou bojovat o pátý fedcupový titul v éře kapitána Petra Pály. Tým ve finálovém utkání ve Francii povede jako jednička Karolína Plíšková, ale oporou chce být i nejzkušenější hráčka výběru Petra Kvitová. Pro ni to bude ve Štrasburku jubilejní 20. utkání v ženské reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová při tréninku v dějišti fedcupového finále

Petra Kvitová při tréninku v dějišti fedcupového finále | Foto: Jean-Francois Badias | Zdroj: ČTK

Ano, jsou tenisové legendy, třeba Španělka Sanchezová-Vicariová či Američanky Chris Evertová a Martina Navrátilová, které reprezentovaly své země ještě mnohem víckrát, ale i dvacítka české tenistky je dost výjimečná, hlavně tím, že po naprosté většině zápasů s Kvitovou v sestavě se kapitán Petr Pála radoval z výhry.

„Když to hodně zjednoduším, tak to byla hráčka od prvního zápasu. Když hrála první zápas v Izraeli a porazila Šachar Peerovou, tak to bylo úplně neskutečné. A tohle jí zůstalo,“ vrací se kapitán Pála do roku 2008, kdy sotva plnoletou Kvitovou poprvé postavil do singlového zápasu ve Fed Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo vidět, že je velkou hráčkou. Hned od začátku – až mě to zarazilo, říká fedcupový kapitán Petr Pála o začátcích Petry Kvitové v reprezentaci

„Bylo vidět, že je velkou hráčkou. Hned od začátku – až mě to zarazilo,“ přiznává Pála.

Jen čtyřikrát se Petra Kvitová vracela z reprezentačních srazů s českou porážkou, jinak slavila výhry a také tituly, na ten první z roku 2011 vzpomíná vůbec nejradši.

„První finále v roce 2011, kdy jsem hrála s Kuzněcovovou a vybojovala jsem to z 0:3 ve třetím. Pak holky vyhráli debla. A pak rok 2014, kdy jsme porazily Německo doma a já jsem hrála dlouhý a nároční zápas s Kerberovou. Nikdy neříkej nikdy, ale to první vítězství už nepřebije nic. A nepočítám s tím, že bych letos skončila s tenisem, takže doufám, že těch momentů bude víc,“ říká Petra Kvitová.

Boj tenistek o fedcupový hattrick zahájí ve Francii Plíšková

Číst článek

Petra Kvitová se při své dvacáté týmové bitvě představí fanouškům poprvé dnes odpoledne v utkání s domácí Garciovou.

Po zápase Karolíny Plíškové a Mladenovićové, který fedcupové finále ve Francii ve 14.00 zahájí.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme