Kvitovou čeká čtvrtfinále s Pennettaovou. Chce hrát aktivně

Petra Kvitová nastoupí v 17 hodin ke svému historicky prvnímu čtvrtfinále US Open. Její soupeřkou bude Italka Flavia Pennettaová. Ve vzájemných zápasech obě třikrát vyhrály. Češka chce hrát aktivně, kouč Kotyza ordinuje rychlou hru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„Hodně vrací, dokáže zatlačit, hraje solidně. Nemá ale nějaký úplně finální úder. Bude to o tom, abych vydržela trošku déle než ona a hrála aktivněji,“ plánuje Kvitová.

Podle trenéra Davida Kotyzy by na soupeřku mohla platit rychlá hra. „Pennettaová je výborná na antuce a pomalejších betonech. Výborně hraje úhly, geometrii kurtu má perfektně zvládnutou,“ popisuje kouč Kvitové přednosti Italky.

Na Pennettaovou by podle něj mohla platit rychlá hra. „Malinko jí dělá problémy, když někdo hraje rychle a ona to nestíhá. Ví, co má dělat, ale nemá na to čas. Myslím, že to může být klíč,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Jaroslava Plašila o tréninku Petry Kvitové na letošním US Open

Kvitová odpočívá, trenéři makají

Ani o volném dni před zápasem s Pennettaovou Kvitová neměnila taktiku, která jí v New Yorku vycházela. A sice že kvůli zdravotním komplikacím v sezoně netrénovala na kurtech v dějišti turnaje.

„Petra odpočívá a my makáme za ni, takže jsme celkem unavení,“ glosuje to kondiční kouč David Vydra. Když už namáhá své tělo i Kvitová, tak v hotelové posilovně.

„Kolo a udržovací cviky na břicho a záda. Svalový tonus se držet musí, to není tak únavné. Každodenní stíňování ve fitcentru před zrcadlem, když se sama vidím, mi pomáhá. Někdy to i nahradí trénink,“ popisuje svou fyzickou aktivitu během US Open Kvitová.

David Kotyza s Petrou Kvitovou na Hopman Cupu | Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

Trenér Kotyza doufá, že těžký trénink Kvitové vynahradí radost ze hry a čistá hlava.

A Petře se to na US Open už čtyřikrát povedlo. Poprvé v kariéře dosáhla na čtvrtfinále. Dnes od 17 hodin se ještě pokusí v duelu s Italkou Pennettaovou nové osobní maximum posunout.

Jaroslav Plašil, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme