Kvůli rekonstrukci mají tenisté na French Open ztížené podmínky. Trénujeme jinde, říká Strýcová

Uprostřed areálu na French Open zbyla jen velká díra po tenisových kurtech, v ní teď odpočívají bagry a další stavební stroje. Stadion Rolanda Garrose prochází velkou modernizací, přišel dočasně o několik dvorců, ale to také znamená jisté komplikace pro hráče. Ti teď za kvalitnější přípravou mnohem častěji cestují a i ti nejlepší se minimálně v začátku grandslamového turnaje musejí uskromnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová při zápase na French Open

Tenistka Petra Kvitová při zápase na French Open | Zdroj: Reuters

Možná, že ten obrázek z knížky Mikulášovy prázdniny znáte. Několik chlapců s holí na minigolf se snaží naráz odpálit jediný míček. Taková tlačenice tady na centrálním dvorci sice není, ale i tak je neobvyklé, aby se tenisové hvězdy rozehrávaly spolu v takovém počtu. Na jedné straně Jo-Wilfried Tsonga a Andy Murray, na straně druhé Novak Djokovič a několik sparingpartnerů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisté na Roland Garros se musí při trénincích snažit, aby si našli volné místo na tréninkových kurtech

French Open je grandslam, na kterém je fanouškům i hráčům asi nejtěsněji. Své o tom ví i čeští tenisté.

„V loňském roce tady zrušili asi 6 kurtů. Když je den bez zápasu, tak musíme přejíždět jinam. Tam sice jsou kurty i kompletní zázemí. Ale stejně je to boj, je tu 120 kluků a holek a najít stejnou chvíli, kdy chci já i trenér, je hrozně obtížné,“ vysvětluje Barbora Strýcová.

„Dopředu je přesně dané, kdo a kdy může v areálu hrát. Přednost samozřejmě dostávají singlisté,“ posteskla si Lucie Hradecká. Ta hrála v Paříži i kvalifikaci a zažila chvíle, kdy je na kurtech nejvíce tenistů. Ale ani teď, během prvních kol, to není o moc lepší. I ve večerních hodinách je na místních sedmi tréninkových dvorcích hodně plno.

„Šli jsme se zeptat a bylo nám řečeno, že můžeme jít trénovat v 8 ráno nebo v 6 večer. Priority asi mají jiní hráči a my jsme ti nižší, tak musíme brát, co jde,“ připomíná Adam Pavlásek nepsané pravidlo platící asi na všech grandslamech. Tomáši Berdychovi na US Open dokonce jednou sebrala čas na přípravu na kurtu Serena Williamsová.

O obsazování dvorců je zkrátka velký boj. „V úvodní části turnaje, kdy chce každý trénovat, tak s většinou hraje ve čtyřech. Je prostě lepší vydržet, až to začne postupně odpadávat a lidi začnou odjíždět. Já si ale nestěžuju, beru to tak, jak to je,“ doplňuje Jiří Veselý.

French Open 2016 | Foto: ČTK

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme