Kvůli takovým zápasům tenis hraju, říká Záhlavová-Strýcová před soubojem s Azarenkovou

Dvě české tenistky jsou ještě v ženském singlu Australian Open. Zatímco Petra Kvitová je v duelu o postup do osmifinále s Američankou Keysovou favoritkou, o té druhé to zdaleka neplatí. Přestože už zhruba od léta zažívá své zřejmě nejpovedenější období své kariéry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do 3. kola Australian Open

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila do 3. kola Australian Open | Zdroj: Reuters

Její jméno je pro pořadatele a rozhodčí zřejmě nejobtížnější na vyslovení, už jen kvůli délce. Také pro samotnou Barboru Záhlavovou-Strýcovou to občas není jednoduché, třeba když se má podepsat fanouškům.

„Dělám takový BZS, to než bych podepsala,“ usmívá se Barbora Záhlavová-Strýcová, která se jako vítězka podepisuje v posledních měsících mnohem častěji než dříve.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Záhlavová-Strýcová se o postup do osmifinále Australian Open utká s bývalou světovou jedničkou Azarenkovou

V Melbourne bude hrát o postup do osmifinále a už na třetím grandslamovém turnaji za sebou dosáhla minimálně na třetí kolo, což se jí nikdy před tím v kariéře nepovedlo.

Tady na Australian Open už sice byla i šampionkou, ale juniorskou a hodně dávno, usmívá se česká tenistka, která se na zdejší připomínku dvou dívčích titulů z let 2002 a 2003 chodí občas dívat.

„Na druhé straně máme naše fotky, kdo vyhrál v juniorech. To je strašný, je to čtrnáct let zpátky, chápete to? Jsem tady po čtrnácté,“ přiznává juniorská šampionka Barbora Záhlavová-Strýcová, která teď potká také vítězku dívčího grandslamu z Melbourne.

Běloruska Viktoria Azarenková vyhrála na Australian Open dva roky po posledním titulu české tenistky, ale také už se na zdejším grandslamu radovala z prvenství jako dospělá, a to hned dvakrát, navíc už byla i světovou jedničkou.

V posledních měsících ji sice trápily zdravotní problémy, ale zdá se, že se dostává zpátky.

Tomáš Berdych porazil Troického a je v osmifinále Australian Open

Číst článek

„Strašně se na zápas těším. Kvůli takovým zápasům tenis hraju. Budeme hrát na velkém kurtu a těším se na ten adrenalin.“

Barboře Záhlavové - Strýcové je jasné, že dnes v noci narazí spíše na hráčku připomínající světovou jedničku, než čtyřiačtyřicítku, kterou ještě před turnajem Běloruska Azarenková byla.

Ale také věří, že už bude mít více šancí než v předchozích vzájemných duelech, ve kterých pokaždé své aktuální soupeřce hladce podlehla. Sama se v posledních měsících také zlepšila a už několik mnohem slavnějších tenistek o tom stihla přesvědčit.

„Čím víc hraju proti těmhle holkám, tím víc si na ně věřím. Je důležité jít do toho a věřit sama sobě a ve svůj tenis. Pak ať se stane, co se stane. Ale zápasy s Bouchardovou nebo s Wozniackou mě pomáhají, abych do těch zápasů šla a třeba je i vyhrála,“ doufá Barbora Záhlavová-Strýcová.

Její dlouhé jméno rozhodčí poprvé vysloví v nějakých 5,6 hodin ráno středoevropského času, kdy by měla podle hrubých odhadů k zápasu s Victorií Azarenkovou nastoupit.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme