Lendl byl jeden z nejlepších tenistů v historii, říká o svém rivalovi McEnroe

Velcí tenisoví rivalové Ivan Lendl a John McEnroe se proti sobě večer v Bratislavě postaví na další exhibici. Dnes už prý spolu vycházejí mnohem lépe než v 80. letech, kdy to mezi nimi na kurtech hodně jiskřilo. I kvůli výbušné povaze amerického rodáka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Lendl vlastní sbírku Muchových plakátů

Ivan Lendl vlastní sbírku Muchových plakátů | Foto: Filip Jandourek

Během setkání s reportéry už to John McEnroe nevydržel a skočil moderátorovi do řeči.

„Moje tvář už se nevylepší, tak kdybyste mohli přestat dělat fotky, bylo by to fajn,“ obrátil se s prosbou na fotografy Američan s tím, že se pak bude moci lépe soustředit na otázky a své odpovědi.

Přehrát

00:00 / 00:00

John McEnroe mluvil o rivalitě s Ivanem Lendlem před exhibicí v Bratislavě

McEnroe ví, o čem mluví. Vždyť některé jeho názory v minulosti byly zřejmě zkresleny a neodpovídaly skutečnosti. V tenisovém světě koluje historka, že kdysi o Ivanu Lendlovi prohlásil, že byl nejhorší světovou jedničkou, ale to prý McEnroe nikdy neřekl.

„Ne vždycky je pravda, to co tvrdí novináři. Tato slova jsem opravdu nikdy neřekl. S Ivanem jsme v době, kdy jsme spolu hráli, nebyli zrovna nejlepší přátelé, ale on byl jeden z nejlepších hráčů historie našeho sportu. Slova, že by byl nejhorší světovou jedničkou, rozhodně nepocházejí ode mě,“ tvrdí McEnroe.

Pětapadesátiletý rodák ze Západního Německa ale zároveň nenápadně naznačoval, že on byl tím lepším tenistou.

Náš vztah je mnohem lepší, přiznávají před exhibicí Lendl s McEnroem

Číst článek

„Známe se už hodně dlouho, od juniorského věku, když jsem byl schopný hrát svou hru. Myslím, že jsem byl lepším hráčem, celkový tenisový projev jsem měl lepší, ale když byl jen trochu pod svým maximem, tak mě Ivan vždycky porazil. Teď, když budu moci zahrát alespoň nějakou céčkovou úroveň, tak to bude v pohodě,“ hecoval svého soupeře McEnroe.

I dnes bude chtít vyhrát a i dnes to bude mezi oběma jiskřit, i když už se mnohem více respektují od chvíle, kdy se přestali utkávat na okruhu ATP. Tam kolikrát došlo na hodně emotivní momenty a výměny názorů. Takže si i výhry a porážky z takového zápasu oba dlouho pamatovali.

Lendl rád vzpomíná na Paříž a Antverpy

Lendl si třeba rád připomene comeback ze stavu 0:2 na sety ve finále Roland Garros z roku 1984, po kterém se radoval ze svého vůbec prvního grandslamového titulu, ale byly prý i lepší duely.

„Všichni mluví o Paříži, ale vzpomínám si na duel v Antverpách, kde jsme proti sobě nastoupili ve finále. To bylo jedno z pěti, možná šesti utkání, kdy jsem se dostal do takové zóny, že se mi všechno dařilo. Na takové zápasy se vzpomíná opravdu dobře,“ dodal Lendl.

Na výsledku dnešního exhibičního zápasu už tolik nezáleží, přesto i na něj budou fanoušci ve vyprodaném národním tenisovém centru v Bratislavě zvědaví a pro oba zúčastněné bude mít svou cenu. Minimálně do příští bitvy.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme