Lendl zažil vítězný návrat k Murraymu. Jsem rád, že jsme mu trochu pomohli, řekl

Tenista Andy Murray po nedělním vítězném wimbledonském finále nad Kanaďanem Milosem Raonicem rozradostnil nejen všechny Brity, ale také jednoho slavného českého rodáka. Ke třetímu grandslamovému triumfu v kariéře totiž Murraymu pomohl i jeho kouč Ivan Lendl, který se k němu vrátil po Roland Garros.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lendl dřív vedl Andyho Murrayho.

Lendl dřív vedl Andyho Murrayho. | Zdroj: Reuters

Zhruba devadesát minut po zápase vyšel z hráčské šatny úspěšný trenér Ivan Lendl. Kráčel po lávce, která spojuje centrální dvorec s dalšími budovami.

Shora mával fanouškům, kteří oslavovali vítězství britského tenisty Andyho Murrayho, třetí grandslamové a druhé domácí wimbledonské.

Přehrát

00:00 / 00:00

Moc lidem se nepodaří vyhrát Wimbledon jednou, natož dvakrát, říkal trenér britského tenisty Andyho Murrayho Ivan Lendl po vítězném finále v All England Clubu

„Je to fantastický úspěch Andyho, znova vyhrát. To se moc lidem nepodaří jednou, natož dvakrát. Jsem rád, že jsme u toho byli a trochu jsme mu pomohli. Měl hodně těžkých zápasů – hlavně mentálně – že nemohl vypnout ani na vteřinu, poněvadž v takovém zápase se to může zvrátit strašně rychle,“ řekl v rozhovoru pro Radiožurnál Lendl.

S britským tenistou začal znovu spolupracovat po Roland Garros po více než dvouleté přestávce. Některé věci se za tu dobu nezměnily, ale třeba hra britského tenisty ano.

„Určitě se změnil. Celý sport se změnil. Je razantnější a ještě víc se to vyrovnalo. Až doteď Djoković držel čtyři trofeje, což je v této době neuvěřitelné. Jsem rád, že se to Andymu podařilo přerušit. Doufám, že to bude takhle pokračovat,“ pokračoval Lendl.

Na otázku Murrayho série bez porážky měl ostravský rodák stručnou odpověď: „Ono to taky někdy skončí, že jo, ale čím později, tím líp.“

Murray přetlačil Raonice, podruhé v kariéře vyhrál Wimbledon

Číst článek

Od jeho návratu Murray zatím neprohrál zápas a také osminásobný grandslamový vítěz zaznamenal, že se teď mnozí tenisté na sociálních sítích baví takzvaným „lendlefektem“. „Aspoň mají zábavu,“ komentoval Lendl.

O zábavu měl postaráno i český kouč. Těšil se na poločas finále fotbalového Eura a pak na bál šampionů, kterým pravidelně nejslavnější tenisový turnaj vrcholí. „Těším se, poněvadž je tam spousta známých a je to po vítězství příjemné,“ dodal Lendl.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme