Lucie Šafářová porazila Ivanovičovou a ve finále French Open vyzve Serenu Williamsovou

Česká tenistka Lucie Šafářová pokračuje ve vítězném tažení na French Open. V semifinále porazila Srbku Annu Ivanovičovou 2:0 na sety a postoupila do finále. V něm se střetne s Američankou Serenou Williamsovou, která ve druhém semifinále porazila Švýcarku Timeu Bacsinszkou 2:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová se raduje z postupu do finále French Open.

Lucie Šafářová se raduje z postupu do finále French Open. | Zdroj: Reuters

Úvod utkání se české tenistce vůbec nevydařil. Hned ve druhém gamu ztratila servis a Srbka se dostala do vedení 3:0. Navíc výborně podávala a dařilo se jí zejména na forhendu.

Šafářové naopak podání tolik nešlo, nebyla ani dostatečně trpělivá při výměnách a oproti své soupeřce udělala více nevynucených chyb.

Na konci prvního setu už byla hra vyrovnaná, Šafářové se podařilo snížit na 3:5 a Ivanovičová už se nemohla tolik spolehnout na první podání. Toho dokázala česká hráčka využít, v devátém gamu si vypracovala dva brejkboly a po vynikajícím returnu poprvé sebrala soupeřce podání.

Tím se definitivně vrátila do hry, při dalším podání vyrovnala na 5:5 a její soupeřka viditelně znervózněla. V dalším gamu udělala dvě dvojchyby, naopak Šafářová pokračovala ve vzestupném výkonu a čistou hrou při svém servisu získala první sadu.

Druhý set už byl plně v režii Lucie Šafářové, která hned ve třetím gamu sebrala své soupeřce podání a brejkbol měla i při dalším servisu srbské tenistky.

Ten sice Ivanovičová odvrátila a pátý game získala, nicméně po ztraceném prvním setu šla její hra hodně dolů. Nedařil se jí první servis a nemohla se spolehnout ani na nebezpečný forhend, kterým v první sadě často bodovala.

Přesto dokázala druhý set zdramatizovat. V desátém gamu, když šla Šafářová podávat na vítězství v setu, odvrátila mečbol, vypracovala si postupně čtyři brejkboly, získala podání české hráčky a vyrovnala na 5:5.

Další dvě hry ale už opět opanovala Šafářová, nejdříve vyhrála podání Ivanovičové a pak při svém servisu utkání ukončila. I semifinálové utkání tak vyhrála ve dvou setech a na French Open ještě neztratila ani jednu sadu.

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (13-ČR) - Ivanovičová (7-Srb.) 7:5, 7:5, S. Williamsová (1-USA) - Bacsinszká (23-Švýc.) 4:6, 6:3, 6:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme