Lucii Šafářovou čeká grandslamové finále, s americkou spoluhráčkou si sedla

Ženské turnaje hraje už patnáctým rokem, ale grandslamové finále zažije úplně poprvé v životě. Česká tenistka Lucie Šafářová bude s americkou spoluhráčkou Betthanií Mattekovou-Sandsovou bojovat o deblový titul z Australian Open.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová měla blízko k výhře nad Serenou Williamsovou, nakonec prohrála v tie-breaku třetího setu

Lucie Šafářová měla blízko k výhře nad Serenou Williamsovou, nakonec prohrála v tie-breaku třetího setu | Zdroj: Reuters

„Je to super. Grandslamové finále, ať je to v jakékoli disciplíně, je krásné a moc se těším,“ říká Lucie Šafářová. Její plány před Australian Open asi byly trošku jiné. Cítila formu a čtyřhra měla být jen doplňkem k singlové soutěži. Jenže vypadla v prvním kole, takže se všechno obrátilo.

V deblu hraje bez velkého tlaku a zatím jen vítězí, takže se nakonec v Melbourne přece jen zdrží déle, i když z jiného důvodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nové spoluhráčce pro čtyřhru mluvil s Lucií Šafářovou reportér ČRo Jaroslav Plašil

Lucie Šafářová už to na turnajích zkoušela s několika spoluhráčkami, v posledních letech nejčastěji s Ruskou Anastazií Pavljučenkovovou, ale ta se před sezonou i kvůli olympijské přípravě dala dohromady s krajankou Allou Kudrjavcevovou a česká tenistka musela hledat novou parťačku.

Betthanie Matteková-Sandsová, se kterou se domluvila, se ukázala jako výtečná volba. „Trenér říkal, že se pokusí někoho sehnat, takže jsem se o to moc nestarala. Jsou už dlouho kamarádi s manželem Betthanie i s ní, takže jsme se domluvili na AO, tak to vzniklo,“ vysvětluje Lucie Šafářová.

Devětadvacetiletá Američanka je na tour známá svým výstředním oblékáním a nevšedními doplňky, ale také je to kvalitní tenistka, na grandslamových turnajích už byla i v osmifinále dvouhry a deblových úspěchů má spoustu. Vždyť i do Melbourne dorazila jako čerstvá vítězka turnaje ze Sydney.

 

Fun tea break before the match! Than great win in tough 3sets! :-) #ausopen #fun #team #spirit

Fotka zveřejněná uživatelem Lucie Safarova (@lucie.safarova),Led 24, 2015 v 12:54 PST

S českou tenistkou si rozumí a na sociálních sítích se občas pochlubí fotkami ze společných čajových dýchánků. Takzvaný „tea-break“ prý zavedly při čekání na zápasy a tuto tradici si na Australian Open náramně užívají.

„Máme čajovou pauzu. Vzniklo to tím, že před námi hráli dlouhé zápasy a já si ráda dávám dopoledne čaj. Ona si dávala se mnou, tak jsme seděly na lavičce, dívaly na zápasy a vytvořily rituál,“ usmívá se.

Lucie Šafářová a Betthanie Matteková-Sandsová budou společně čekat na zápas už jen před finále, ve kterém se stále sehranější česko-americká dvojice utká Čeng z Číny a Tchan-wance Čan. „Mají celkem suverénní výsledky, určitě jsou to dobré deblistky a bude to těžké utkání.“

Porážka mě štve, ale mám se na co těšit, říká Tomáš Berdych po vyřazení

Číst článek

Ale i Lucie Šafářová a Betthanie Matteková-Sandsová už mají za sebou několik dobrých výsledků, vždyť vyřadily například jeden z nejlepších párů současnosti Rusky Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou, a není vyloučené, že další ještě přidají.

„Nedomlouvaly jsme se dlouhodobě, protože nemá tak vysoký žebříček. Měla operaci, tak nehraje v Dauhá a v Dubaji. Ale na Indian Wells a Miami se to nabízí, protože jsme tu hrály dobře. Chtěla bych s ní pokračovat,“ přeje si Lucie Šafářová, která bude po Janě Novotné po dvaceti letech první Češkou ve finále ženského deblu Australian Open.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme