Lucka hraje fantasticky, chválí Šafářovou tenisová legenda Navrátilová

Tenistka Lucie Šafářová hraje na dvorcích Rolanda Garrose v životní formě a přesvědčila o tom už svou šestou soupeřku na turnaji. Srbku Anu Ivanovićovou porazila dvakrát 7:5 a vůbec poprvé je ve finále ženské dvouhry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni | Zdroj: Reuters

Je opravdu velký rozdíl sledovat Lucii Šafářovou v civilu a na tenisovém kurtu. Až se mnozí ptají, kde se v té usměvavé milé slečně tak agresivní hra bere.

V Paříži svými údery a pohybem po dvorci udivuje fanoušky i experty, třeba i někdejší wimbledonskou šampionku Janu Novotnou, která semifinálový zápas krajanky spolukomentovala pro BBC.

„To byl na komentování hezký zápas. Intenzita, to jak se zápas otočil v prvním setu a hlavně Lucky výkon, její soustředěnost a to, jak dotáhla zápas do konce. To bylo skvělý. Mám z toho moc velkou radost,“ říkala Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Serena ve finále většinou vyhraje, ale je to tenis, říká o šancích Šafářové ve finále French Open Martina Navrátilová

Teď je Lucie Šafářová známá hodně, dostává gratulace z celého světa, třeba od jedné paní z Belgie i jeden opravdu nevšední dárek.

„Knížku, do které vybrala 50 fanoušků z celého světa, kteří mi napsali nějakou osobní zprávu i s jejich fotkou. To bylo milý a vzkazy hezký,“ říkala Lucie Šafářová, v době, kdy ještě nevěděla, že ji čeká série čtyř utkání s hodně velkými hráčkami nejen postavou.

Kdy ještě nemohla tušit, že ani v duelech s Němkou Sabine Lisickou, Ruskou Marii Šarapovovou, Španělkou Garbině Muguruzovou a teď naposledy Srbkou Anou Ivanovićovou neztratí ani set.

„Jsou to neuvěřitelné pocity štěstí, protože hodiny denně, co člověk trénuje a maká vlastně už dvanáct let, co jsem na túře a nikdy se mi to nepovedlo. O to víc si toho teď vážím.“

„Hrála fantasticky, stejně jako celý turnaj. Hraje vyšší míčky, delší balóny a dobře to mixuje. Nedá se odhadnout, kam bude hrát, hodně zlepšila forhend. Dobře ví, co chce dělat a pak to i dokáže udělat,“ říká další tenisová legenda Martina Navrátilová.

Slavná česká rodačka si myslí, že má Lucie Šafářová slušnou šanci na výhru i v tom úplně posledním utkání na turnaji. I proti Američance Sereně Williamsové.

„Serena je jednička a hraje nejlepší tenis a kvůli tomu vyhrála tolik grandslamových titulů. Když se dostane do finále, tak většinou vyhraje. Ale je to tenis,“ předpovídá Martina Navrátilová.

„Musím věřit, hlavně si to půjdu užít. Je to krásný úspěch už teďka a moc se na to těším,“ je přesvědčená Lucie Šafářová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme