Malá velká Cibulková. Vítězka Turnaje mistryň nahrazuje centimetry bojovností

Zřejmě nebude patřit k těm největším pasažérům, ale jen těžko ji na letišti přehlédnou. Slovensko se těší na přílet 161 centimetrů vysoké Dominiky Cibulkové. Nejmenší, ale nejlepší tenistky Turnaje mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominika Cibulková patří mezi nejmenší hráčky na okruhu, přesto vyhrála Turnaj mistryň

Dominika Cibulková patří mezi nejmenší hráčky na okruhu, přesto vyhrála Turnaj mistryň | Zdroj: Reuters

Když se společně s bývalou světovou jedničkou Monikou Selešovou snažila uchopit pohár, málem ho vzala i s těžkým podstavcem, který běžně zůstává na pódiu. Čerstvá příhoda tak trochu symbolizuje tenisovou povahu Dominiky Cibulkové, nejmenší hráčky světové elity.

„Herně jsem se vyrovnala i hráčkám, které jsou vysoké. Když se zakousnu a bojuji, mám v sobě energii na rychlé údery, abych to vykompenzovala,“ vysvětluje vítězka ženského Masters Dominika Cibulková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kurtu byla Dominika Cibulková i přes malý vzrůst nepřehlédnutelná

I díky ohromné bojovnosti překonala složité zdravotní komplikace, vrátila se do světové špičky a teď hned při své premiéře vybojovala titul na Turnaji mistryň.

O co emotivnější byla Dominika Cibulková při přebírání poháru v Singapuru, o to klidněji vyprávěla o dalších sportovních plánech. 27letá, už pár měsíců vdaná tenistka se prý na svou kariéru dokáže dívat jinak než dřív.

„Když mi bylo 19 let a zahrála jsem semifinále grandslamu, tak jsem si myslela, že už skoro nemusím trénovat. Teď už jsem úplně někde jinde. Vím, co mi funguje, a mám výborný tým. Chci v tom pokračovat, abychom to stále brali jako výzvu,“ věří Dominika Cibulková.

Jako vítězka Turnaje mistryň získala slovenská tenistka nejen přes dva miliony dolarů, ale také body, díky kterým se posunula na páté místo světového žebříčku.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme