Mandlíková bude v Melbourne předávat trofej pro vítězku dvouhry. Přání se jí ale nesplní

Nejslavnější tenisové sestry Serena a Venus Williamsovy si zahrají od půl desáté o titul v ženském singlu Australian Open. Finálový duel bude mít i české zastoupení. Trofej vítězce totiž předá dvojnásobná šampionka z Melbourne Hana Mandlíková, která na grandslamovém turnaji držela palce krajance Karolíně Plíškové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Mandlíková

Hana Mandlíková | Foto: CC BY-SA 2.0

„Musí se učit každým zápasem a z každého takového důležitého utkání si vzít to, proč prohrála, aby se to nestalo v dalším grandslamu. Nevyšlo jí to, takže doufám, že jí to vyjde někdy jindy, protože je to hráčka, která na to má. Osobně jsem ale doufala, že jí ten pohár předám, bylo by to super,“ přiznává Hana Mandlíková, která se tak trochu vrátila domů.

Stále má totiž také australský pas, který na konci osmdesátých let získala. A protože její zmíněná favoritka Karolína Plíšková vypadla ve čtvrtfinále, dnes bude s určitostí neutrální. Ve finále sice favorizuje i kvůli lepšímu servisu mladší Serenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková je hráčka, která má na to, aby vyhrála grandslam, říká bývalá tenistka Hana Mandlíková

„Důležité bude, jestli budou hrát naplno a jestli bude chtít jedna opravdu vyhrát,“ říká Mandlíková.

Že se ale po čase utkají ve finále grandslamu dvě velká jména tenisové historie, může Hana Mandlíková přivítat. ‚Spolehlivé' hvězdy, na které by fanoušci chodili i v závěrečných kolech velkých turnajů, tak jako to bývalo třeba i v éře české rodačky, v současnosti tak trochu schází.

„Myslím, že ta jména chybí. Za mé éry bylo mnohem více hvězd. Teď může kdokoliv prohrát i vyhrát,“ dodává dvojnásobná vítězka Australian Open Hana Mandlíková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme