Marie Bouzková může být první českou vítězkou juniorky na US Open

Tenistka Marie Bouzková může změnit historii. Ještě nikdy se české hráčce nepodařilo vyhrát juniorskou kategorii na US Open. Potřebuje k tomu zdolat ještě jednu soupeřku na grandslamovém turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká juniorka Marie Bouzková

Česká juniorka Marie Bouzková | Foto: Jaroslav Plašil

„Kdybych byla v tomhle směru průkopnicí, tak to by bylo super,“ usmívala se Marie Bouzková, kterou by tento historický zápis rozhodně potěšil. Tím spíš, když šla do turnaje bez velkého očekávání, protože na grandslamu ještě nikdy před tím nepřešla přes první kolo.

„Znamená to pro mě strašně moc, vůbec jsem to nečekala. Od prvního kola jsem si šla za svým a jsem ráda, že to takhle dopadlo,“ diví se šestnáctiletá česká tenistka, která teď může své překvapení ještě znásobit. Ale nervózní z toho prý nebude.

Přehrát

00:00 / 00:00

Znamená to pro mě strašně moc, vůbec jsem to nečekala, říká o postupu do finále US Open Marie Bouzková

„Když vyhraju, tak usínám ještě líp. Už se těším zase na další zápas, protože si zápasy užívám,“ říká talentovaná Češka, která se prý na letošní US Open důkladně připravovala, mnohem lépe, než na předchozí turnaje.

Dnes to může pocítit i finálová soupeřka Kalininová z Ukrajiny, která právě tady v New Yorku loni Marii Bouzkovou ve dvou setech porazila.

„Prohrála jsem s ní v 1. kole, ale byl to docela vyrovnaný zápas. Bohužel jsem nebyla moc rozehraná, tak to bylo těžký. Letos už jsem rozehraná, tak doufám, že jí to oplatím,“ přeje si nedávno šestnáctiletá Marie Bouzková.

Pokud se ji odveta podaří, bude první českou vítězkou dívčí juniorky na US Open.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme