Martina Navrátilová bude po Lendlovi druhým českým superkoučem

Po Ivanu Lendlovi mohou fanoušci sledovat práci dalšího tenisového superkouče s českým rodištěm. Tentokrát půjde o ženu, osmnáctinásobnou grandslamovou šampionku Martinu Navrátilovou, která bude od Vánoc pomáhat Polce Agnieszce Radwaňské.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni | Zdroj: Reuters

Je toho dost, co mají Ivan Lendl a Martina Navrátilová kromě českého rodného listu společného, vyhráli spoustu titulů a také své vůbec první svěřence přebírají v podobných fázích kariéry.

Brit Andy Murray byl dlouho ve špičce, ale vyhrávat důležité zápasy se mu až do spolupráce s Lendlem nedařilo.

Také Agnieszka Radwaňská je léta zabydlená v TOP 10, a už také zažila finále grandslamového turnaje, jen zatím není šampionkou, což by mělo právě angažování Navrátilové změnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Martina Navrátilová bude koučovat polskou tenistku Agněžku Radwaňskou

V obou případech takzvaní superkouči či legendy doplnili dobře fungující týmy, i když spojení Lendla a Murrayho bylo zřejmě intenzivnější než to, které od Vánoc vytvoří Navrátilová a Radwaňská.

„Mám celkem plný program, takže bych to nemohla dělat jako full time, ale samozřejmě můžu pomoc,“ říkala letos na podzim Martina Navrátilová a nezdá se, že by na svých plánech něco měnila.

Ostatně tým polské tenistky už prozradil, že půjde o spolupráci během těch nejdůležitějších turnajů v sezoně, v součtu o necelou třetinu roku.

Tím se dostáváme k možným rozdílům. Zatímco Ivana Lendla následovali po úspěchu Andyho Murrayho další bývalý šampioni, kteří se stali kouči špičkových hráčů, u tenistek vůbec není jasné, jestli bude vývoj podobný.

Vždyť kromě Martiny Hingisové, která byla při svých nepříliš úspěšných trenérských aktivitách stále aktivní profesionálkou, je Martina Navrátilová první legendou, kterou angažovala žena ze současné absolutní špičky.

Ženský tenisový svět je jiný než ten mužský, má svá specifika a často velmi silné rodinné vazby.

Martina Navrátilová bude trenérkou Polky Agnieszky Radwaňské

Číst článek

„To je možný. Holky jsou v tomhle směru dost labilní a upnou se na jednoho trenéra. Holka si zvykne si na toho trenéra i psychicky,“ všimla si už dříve Hana Mandlíková, další špičková tenistka minulosti.

I ona teď může sledovat spolupráci, na kterou je tenisový svět natěšený a zvědavý. Sednou si ženy s naprosto odlišnou herní filozofií, rozená útočnice s hrou na síti a naopak chytrá obranářka s vynikající předvídavostí, ale bez silného vítězného úderu?

To se uvidí. Poprvé spolu začnou trénovat po Vánocích v Miami.

„Byl to můj idol z dětství, pocházíme z podobné části světa, takže bychom si měly rozumět a přenést to do úspěšného vztahu,“ citovala BBC Polku Agnieszku Radwaňskou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme