Martina Navrátilová by ještě jednou ráda zkusila trénovat, jestli Petru Kvitovou, zatím neví

Na tenisovém Australian Open se skoro nezastaví a dost podobné je to i jindy v sezoně. Jedna z nejslavnějších hráček historie Martina Navrátilová má spoustu zájmů a také zaměstnání, přesto touží ještě po jednom. Ráda by se totiž opět stala trenérkou, i když zřejmě jen na částečný úvazek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni

Martina Navrátilová požádala na centrálním dvorci v průběhu US Open o ruku svoji přítelkyni | Zdroj: Reuters

„Ráda bych to dělala, ale opravdu by to musela být perfektní situace pro nás pro obě. Já mám hodně práce, pořádám přednášky po celém světě. Vydělám si tím i hodně peněz, a kdybych musela něco pustit, nevím, jestli by si hráči dovolili dát tolik peněz za kouče. Možná nějaký part-time,“ přiznává Martina Navrátilová, proč se minimálně v nejbližší době zřejmě nestane trenérkou na plný úvazek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová se rozešla s trenérem Kotyzou a tenisová legenda Martina Navrátilová by si trénování vyzkoušela. Dojde mezi nimi k dohodě?

Její jméno dříve i nyní fanoušci i experti spojovali s Petrou Kvitovou, která se teď po sedmi letech nečekaně rozhodla pro změnu herního kouče. Ale je otázkou, jestli by nejlepší česká tenistka stála jen o příležitostnou výpomoc.

„Na twitteru to psalo hodně lidí, ale já jsem o žádné dohodě zatím neslyšela. Záleží, jak je na tom fyzicky a psychicky,“ řekla Martina Navrátilová, která ale snažení Petry Kvitové sleduje a minimálně jednu radu by alespoň takto na dálku nabídla.

„Když hraje, tak její chyby často přijdou bezdůvodně. Technicky asi nemám nic, co bych jí vytkla. Možná, aby přidala víc topspinu,“ myslí si česká tenisová legenda, která ale nezná moc detailů, takže je ve svých dalších soudech opatrnější.

„Možná se něco změnilo, když je zasnoubená. Třeba se chce vdát a mít děti. Je v situaci, kterou si musí zvážit jedině ona. Tenistkám se často stává, že když jsou v dobrém emocionálním stavu, tak jde jejich hra dolů,“ dodává Navrátilová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká tenisová legenda Martina Navrátilová by ráda ještě jednou přijala výzvu v podobě trenérského angažmá

Slavná česká rodačka by ráda přijala ještě další trenérskou výzvu. I když její první angažmá u Polky Radwaňské nedopadlo úplně podle představ.

„Když jsme byly spolu, tak její hra šla hodně dolů. Ale jsem ráda, že jí to nakonec pomohlo, i když to bylo trochu opožděné,“ říká s nadhledem Martina Navrátilová. I Radwaňská v minulosti přiznala, že z práce české rodačky začala těžit až později. Když měla legendu v hráčském boxu, svazovala ji velká očekávání.

V případě Kvitové tenisová legenda věří, že nejlepší česká hráčka současnosti ještě bude mít motivaci, aby mohla opět vyhrávat velké trofeje.

„Je takový talent, kterého je škoda nevyužít,“ uzavírá Martina Navrátilová.

Na grandslamovém Australian Open je kvůli mnoha aktivitám skoro k nezastižení. Po Melbourne se kvůli časové úspoře přepravuje na motorce. „Ale na lyžích jezdím rychleji než na motorce, tak maximálně 90 kilometrů za hodinu,“ směje se.

Nedávno si pořídila na své cesty „nový“ stroj. „Je to BMW z roku 1971, ale originální je jen rám. Všechno ostatní je nové. Dělal ho syn Chris Evertové, koupila jsem ho na aukci, vyzvedla u ní v baráku a jela zpátky do Miami. Samozřejmě začalo pršet a chcípalo to,“ vypráví Martina Navrátilová.

V Melbourne je nadšenou komentátorkou a stále i tenistkou, což je vidět při zápasech i trénincích s deblovou spoluhráčkou v soutěži legend Lindsay Davenportovou. „Baví mě to, ale pak když hrajeme, nechceme vypadat blbě.“

Jaroslav Plašil, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme