Martina Navrátilová navštívila české tenistky a věří ve vítězství

Jediné vítězství chybí českým tenistkám k dalšímu vítězství ve Fed Cupu. V Praze vedou po prvním dni nad Německem 2:0 a radost z toho měla i Martina Navrátilová. Jedna z nejlepších tenistek historie je na finále v Praze a český tým navštívila v šatně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Navrátilová

Martina Navrátilová | Zdroj: ČTK

„Když jsme to vyhrály v Aix-en-Provence, tak jsme byly v kabině jenom tři hráčky,“ usmívala se Navrátilová.

Poměry ve fedcupových šatnách se trochu změnily, jednak se teď hraje pět zápasů, místo tří jako v dobách Martiny Navrátilové, a také je teď kolem hráček ještě několikačlenný tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Navrátilová dorazila do pražské O2 Arény na finálový zápas Fed Cupu a po úvodních zápasech navštívila v šatně český tým

„Jsem tady omylem, myslela jsem, že se hraje v Německu a jela na návštěvu za sestrou. Tady jsem zjistila, že se hraje finále,“ popisuje Martina Navrátilová, jak se vůbec na letošní finále Fed Cupu dostala.

A když zjistila podrobnosti o obou týmech, měla už předem jasno, kdo podle ní letos vyhraje.

„Nejdřív jsem musela vidět povrch. A když jsem viděla, jak to odskakuje, tak jsem napsala tweet, že máme dobrou šanci, protože povrch je rychlý.“

Jenže přát jen českému týmu, to si Martina Navrátilová dovolit nemůže - s Německem ji totiž pojí pes.

Domácí miláček Sophie, kterého si německá kapitánka Barbara Rittnerová bere i všude v hale s sebou, totiž pochází právě od Navrátilové.

„Měla jsem hodně psů a ona si jednoho chovala, zalíbil se jí, tak ho adoptovala,“ vypráví Navrátilová.

Ale jak Rittnerová, tak Sophie musejí být po prvním dni zklamané. Německo prohrává po porážkách Petkovićové i Kerberové 0:2 na zápasy, a tak už je podle některých o titulu rozhodnuto.

„Kdyby to bylo 1:1, tak by možná rozhodoval debl, ale teď už to vypadá dobře. Kerbrová měla proti Šafářové šanci, vedla v obou setech, ale pak začala hrát víc defenzivně a Lucka za to vzala. Začal se jí dařit forhend a byl konec,“ myslí si Martina Navrátilová.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme