Místo tenisu Sex ve městě. Tenis v televizi Plíškové zakazují, tak sleduje seriál

Tenistka Karolína Plíšková se připravuje na svůj čtvrtfinálový duel grandslamového Australian Open a dost možná, že při tom sleduje i jiné zápasy. I když jí kouč David Kotyza často připomíná, že všeho moc může někdy i škodit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

„Furt koukám na tenis. Zajímá mě spousta zápasů a mám ho puštěné na třech kanálech. David (trenér Kotyza) má možná pravdu, že to trošku přeháním, ale mě to uklidňuje. Dělám to dobrovolně, takže mi to nevadí,“ přiznává Karolína Plíšková.

Pro její zálibu v nekonečném sledování tenisových zápasů ji dal kouč David Kotyza přezdívku Sherlock, také česká hráčka totiž v přenosech pátrá po věcech, které by se jí mohly hodit. Třeba u Rogera Federera by prý nějaké našla určitě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolínu Plíškovou musí trenér od tenisu vyhánět, pořád by ho sledovala v televizi

„Trenér mi vždycky připomene, ať si všimnu aspoň něčeho dobrého. Třeba u ‚feďáka‘ toho, jak se pohybuje. Ale prostě mě zajímá, jak kdo hraje,“ vysvětluje pátá hráčka světového žebříčku.

Také svou nejbližší soupeřku Mirjanu Lučičovou Baroniovou Karolína Plíšková párkrát viděla, stejně jako další zápasy. Ale sledování tenisu už přece jen trochu omezila.

„Teď z krize, že mi to bylo zakázáno, jsem začala sledovat Sex ve městě,“ usmívá se Karolína Plíšková. I seriály mohou zkrátit čekání mezi zápasy, kvůli kterým na turnaje jezdí, a obnovit psychické síly, které grandslam může vzít.

Bývalý trenér Jágra na telefonu

„Ale psychických sil mám hodně. Doplňuju je a zásobu jsem si přivezla s sebou. A den volna tady vždycky docela dobrý. Můžu si odpočinout a dát se dohromady i s hlavou,“ vysvětluje před čtvrtfinále.

V nabírání sil může české tenistce pomáhat i přítel Michal na místě nebo na dálku někdejší mentor Jaromíra Jágra Marián Jelínek, se kterým Karolína Plíšková už nějakou dobu spolupracuje.

„Když mám nějaký problém, což občas mám, tak mu napíšu, jestli by mi k tomu mohl něco napsat. Jinak si píšeme zprávy, ozvu se po zápase i před zápasem, takže jsme docela dost v kontaktu,“ říká aktuálně nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme