Mít tři tenistky v desítce, to je sen, těší Šavrdu. Úspěchy motivují i děti

Petra Kvitová je dlouho stálicí elitní světové desítky, ale letos už v ní není sama a kromě finalistky Roland Garros Lucie Šafářové do ní nově patří ještě Karolína Plíšková. Třiadvacetiletá hráčka si finálovou účastí v americkém Stanfordu zajistila 8. místo žebříčku WTA a český tenis tak má poprvé v historii hned tři hráčky v TOP 10.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladislav Šavrda před plakátem na oslavu 120 let klubu

Vladislav Šavrda před plakátem na oslavu 120 let klubu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Mít tři hráčky v desítce, to je sen. Tím nedisponuje nikdo na světě,“ zdůraznil Vladislav Šavrda, který aktuálně šéfuje elitnímu turnaji Prague Open na Štvanici.

„Věděli jsme, že Lucka Šafářová má potenciál na světový tenis. Trvalo to docela dlouho, ale zaslouží si tam být. Karolína překvapila, že se do desítky dostala takhle rychle. Otazníkem je, jak bude schopná to potvrzovat,“ podotkl Šavrda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladislav Šavrda se sám přesvědčuje o tom, že úspěchy českých tenistů se odráží i na zájmu dětí

Ze své pozice předsedy prvního ČLTK Praha už viděl mnoho mladých nadějných tenistek, a tak mu nedělá radost jen trojice Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Karolína Plíšková, ale i to, že úspěchy dospělých motivují děti.

„Je to motivující a my to vidíme i na náborech do dětské tenisové školičky a do prázdninových kempů. Zájem je obrovský, vždy je to o příkladech,“ má jasno ředitel turnaje Prague Open.

Tři Češky v elitní desítce žebříčku WTA. Kvitovou a Šafářovou doplnila Plíšková

Číst článek

„Není to ale jen o těch třech jménech, ale i o Markétě Vondroušové, která je v 15 letech první juniorkou světa. To je také fantastický úspěch,“ připomněl Šavrda.

Ten bude až do konce týdne sledovat další možné naděje českého tenisu, který může těšit, že za současné situace má nejen tři hráčky v top 10, ale měl by je i na závěrečném podniku sezony - Turnaji mistryň.

Tenisový žebříček WTA k 10. srpnu 2015 | Foto: ČTK

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme