Murray přetlačil Raonice, podruhé v kariéře vyhrál Wimbledon

Britští tenisoví fanoušci oslavují Andyho Murrayho. Domácí favorit znovu po třech letech triumfoval v All England Clubu, když porazil debutanta grandslamových finále, Kanaďana Milose Raonice, ve třech setech 6:4, 7:6 a 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andy Murray, dvojnásobný vítěz Wimbledonu

Andy Murray, dvojnásobný vítěz Wimbledonu | Zdroj: Reuters

„Tenhle titul si užiju. Byl jsem hodně ve stresu, ale teď na něj budu mít čas,“ zářil po zápase Andy Murray.

„Wimbledon je pro mě každý rok nejdůležitějším turnajem. Zažil jsem tu velké výhry i těžké porážky. Právě díky nim je pro mě tohle vítězství tak důležité,“ svěřil se vítěz, když po zápase objímal pohár pro vítěze. „Moc děkuji mému týmu, který mi pomáhá v tom, jaký jsem hráč,“ dodal.

29letý Skot opanoval centrální dvorec All England Clubu hrou, kterou už v semifinále vyprovodil z turnaje Tomáše Berdycha. Během zápasu udělal pouze 12 nevynucených chyb, zato zaznamenal téměř 40 vítězných míčů. Proti agresivní hře Milose Raonice navíc dokázal zakončovat výměny i z velmi těžkých pozic.

„Je to velká výzva hrát tu proti Andymu. Hrál tu skvěle a zasloužil si tu podruhé zvítězit. Gratuluji mu. Bolí to, ale udělám všechno, abych tu byl příští rok znovu,“ uznal na kurtu po zápase Milos Raonic.

Kanadský debutant grandslamových finále vsázel především na dělový servis. Ten ho ale poprvé zradil v sedmé hře prvního setu. Nabídl Skotovi dva brejkboly a proti tomu druhému chyboval na síti.

Druhé dějství rozhodovala zkrácená hra. Murray v ní uplatnil zkušenosti z předchozích 10 grandslamových finále. Rychle si vypracoval pět setbolů a pak už jen počkal na Raonicovu minelu.

Jediné dvě brejkové příležitosti nabídl Murray Raonicovi v páté hře třetí sady. Zareagoval na ně ale suverénně – čtyřmi vyhranými míčky v řadě. Také třetí sada dospěla do tie-breaku, ve kterém Andy Murray pod dohledem kouče Ivana Lendla rozhodl o svém triumfu.

Do trháku se dostal úspěšným prohozem, čtyřbodové vedení mu Kanaďan daroval dvěma nevynucenými chybami. Následovala smeč, vítězný forhend a proměněný druhý mečbol. Andy Murray zvítězil 6:4 a dvakrát 7:6, aréna aplaudovala, doposud kamenná tvář Ivana Lendla najednou ukazovala dojetí.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 28,1 milionu liber):
Muži:
Dvouhra - finále:
Murray (2-Brit.) - Raonic (6-Kan.) 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Juniorky:
Čtyřhra - finále:
Arconadaová, Liuová (4-USA) - Bolkvadzeová, McNallyová (Gruz./USA) 6:2, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme