Murray se vrací k Lendlovi. Vyhrál s ním Wimbledon, US Open i zlato na OH

Britský tenista Andy Murray obnovil spolupráci s Ivanem Lendlem. Murray byl od odchodu Amélie Mauresmové bez kouče, teď se domluvil s československým rodákem na nové spolupráci. Lendl vedl Murrayho v době jeho největších úspěchů v letech 2011 až 2014, kdy mu pomohl k vítězství ve Wimbledonu a US Open i ke zlaté medaili na olympijských hrách v Londýně 2012.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray ve finále letošního French Open

Britský tenista Andy Murray ve finále letošního French Open | Zdroj: Reuters

Druhého hráče světového žebříčku povede nejúspěšnější český tenista všech dob už v příštím týdnu na turnaji v londýnském Queen's Clubu, kde Murray zahájí letošní sezonu na trávě.

„Prožil jsem s Ivanem dva velmi úspěšné roky. Je cílevědomý a ví, co to obnáší vyhrávat velké turnaje. Těším se, že se znovu připojí k mému týmu a pomůže mi ve snaze dosáhnout svých cílů,“ uvedl dnes Murray, který před týdnem podlehl ve finále Roland Garros světové jedničce Srbovi Novaku Djokovičovi.

Lendl trénoval Murrayho od začátku roku 2012 do března 2014. Už v závěru jejich první společné sezony se skotský tenista dočkal na US Open prvního grandslamového titulu a v následujícím roce ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V All England Clubu také Murray rok předtím vyhrál olympijský turnaj.

Po osminásobném grandslamovém vítězi angažoval Murray do role trenérky Francouzku Amélii Mauresmovou, ale tak úspěšný jako při spolupráci s Lendlem nebyl. Od rozchodu s 56letým ostravským rodákem prohrál Murray všechna tři grandslamová finále, do kterých se dostal. V Paříži už hrál 29letý Brit bez bývalé světové jedničky Mauresmové, s kterou ukončil spolupráci začátkem května.

Lendl předloni jednal o možné spolupráci s Tomášem Berdychem, ale nakonec se nedohodli. V poslední době pomáhal vítěz 94 turnajů ATP mladým americkým hráčům.

ČTK, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme