Musím jít brzo spát, smála se na US Open po vyhráném čtvrtfinále 43letá Japonka

Japonsko slaví jeden ze svých nejvýznamnějších tenisových dní. Poprvé od roku 1933 postoupil do semifinále grandslamového turnaje muž - konkrétně Kei Nišikori. A to ještě není všechno, i díky Češce Barboře Záhlavové-Strýcové září štěstím skoro čtyřiačtyřicetiletá Kimiko Dateová-Krummová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonská tenistka Kimiko Dateová-Krummová zažívá v New Yorku ve 43 letech dobrý turnaj

Japonská tenistka Kimiko Dateová-Krummová zažívá v New Yorku ve 43 letech dobrý turnaj | Zdroj: Reuters

Ten pár je výjimečný, obě se před časem provdaly a díky tomu mají tak dlouhá jména, že se do kolonek v pavouku ženského deblu kolikrát ani nevejdou celá. Ale manželství prý není tématem hovorů těchto čerstvých semifinalistek.

„Ne, nemluvíme o manželství,“ usmívají se Barbora Záhlavová-Strýcová a Kimiko Dateová-Krumová, která prosí zahraniční reportérské štáby o soucit. Ve svém věku už prý musí brzo spát, aby se stihla dobře připravit na semifinálový zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová hraje na US Open po boku Záhlavové-Strýcové možná životní turnaj

„Potřebuji rychle skončit,“ dělá si legraci Kimiko Dateová-Krummová. To že je ale naprostou profesionálkou, je o ní známé, vždyť právě ona je jedním z častých příkladů sportovní dlouhověkosti. A Barbora Záhlavová-Strýcová je ráda, když jí navíc pomáhá ještě i vyhrávat.

„Ve 43 letech (za dva týdny jí bude 44) hrát takový tenis a být v semifinále grandslamu v deblu je úžasné. U ní je profesionalita na tisíc procent každý den. Je úžasná,“ říká Barbora Záhlavová-Strýcová, která si je jedním jistá.

Zápasů už hrála spoustu, ale tak uvolněně jako teď s Kimiko Dateovou-Krummovou se prý ještě na kurtu nikdy před tím necítila.

„Na kurt se těším. Užívám si to tam s ní. Ona se pořád směje, a i když cítí, že potřebuju pozvednout, protože jsem dole, tak tam je. Prostě to vycítí. Je to asi nejlepší relax. Na zápasy s ní se těším,“ uzavírá Barbora Záhlavová-Strýcová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme