Muž, nejlépe Čech, a musí mi vyhovovat. Petra Kvitová stále hledá nového trenéra

Tenistka Petra Kvitová je od návratu z Australian Open bez trenéra. Česká tenistka ukončila po posledním grandslamu spolupráci s Davidem Kotyzou a dnes odletěla do rumunské Kluže k prvnímu kolu Fed Cupu bez kouče.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová vypadla z Australian Open ve druhém kole

Tenistka Petra Kvitová vypadla z Australian Open ve druhém kole | Zdroj: Reuters

„Už v Melbourne mi to uzrálo a došlo. Asi to byl poslední impuls,“ svěřila se Petra Kvitová. Na Australian Open vypadla ve druhém kole a hned po návratu se rozhodla k razantní změně.

Po více než sedmi letech se rozhodla připravovat bez Davida Kotyzy. „Věděla jsem, že potřebuju nějaký nový impuls. Něco, abych se mohla posunout dál. Cítila jsem, že chci něco změnit.“

Přehrát

00:00 / 00:00

drz-tenis-kvitova k trenerovi.mp3

„Dívám se na mou kariéru. Kdybych chtěla skončit, tak skončím, třeba i s Davidem. Ale končit nechci, z toho důvodu jsem udělala tenhle krok,“ pokračuje světová devítka ve vysvětlení.

Poslední týden tak trénovala hlavně sama a mezitím hledala, kdo by ji mohl vést za dalšími úspěchy. Martina Navrátilová to prý nebude. Nový kouč má být muž a Petra Kvitová má poměrně konkrétní představu, jaký má být:

Kvitová i Berdych si v žebříčcích pohoršili, stále se drží v elitní desítce

Číst článek

„Radši bych českého trenéra, ale pokud bych nenašla, půjdu hledat do zahraničí. Široká základna nějakých, kteří by mi vyhovovali lidsky i tenisově, není. Jsem trošku atypický případ. Jsem hodně citlivá. Vnímám člověka i povahu, to výběr trošku zužuje,“ nastínila tenistka své představy.

Do tohoto popisu ideálně sedí třeba fedcupový kapitán Petr Pála, ale jakékoliv bližší podrobnosti od něj neuslyšíte. „O ničem jsme se nebavili, jen o Fed Cupu. Nejdůležitější je tenhle týden, abychom uspěli,“ připomíná Petr Pála současnou prioritu.

Až po zápase s Rumunskem, kterému překvapivě pomůže i Simona Halepová, mohou trenér i tenistka řešit další možnosti.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme