Na dohrávku jsem se dobře zkoncentroval, těší Berdycha po postupu do čtvrtfinále

Tenista Tomáš Berdych si ve Wimbledonu zahraje čtvrtfinále. V dohrávaném utkání čtvrtého kola totiž porazil krajana Jiřího Veselého 6:3 v rozhodujícím pátém setu. Zatímco Veselý šel ještě po zápase na smíšenou čtyřhru, Berdycha čekalo setkání s novináři a příprava na zítřejší zápas, ve kterém ho čeká 22letý Francouz Lucas Pouille.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych slaví během zápasu s Jiřím Veselým

Tenista Tomáš Berdych slaví během zápasu s Jiřím Veselým | Zdroj: Reuters

Máte za sebou hodně bláznivý zápas – byla v něm spousta zvratů, byl přerušen kvůli tmě, nefungovalo jestřábí oko a byly tam i nějaké nešťastné výroky. Jak těžké a důležité pro vás bylo, abyste to všechno hodil za hlavu a mohl včera večer usnout?

Byla toho fakt spousta a nebylo to nic příjemného, na co by chtěl člověk myslet a co by chtěl mít v hlavě, když se nedohraje. Musím ale říct, že se mi to podařilo hodit rychle za hlavu. Pomohl mi s tím jak tým, tak i zkušenosti, které s těmito situacemi mám. Všechno jsem hodil rychle pryč a zkoncentroval jsem se na to, abych se připravil na dohrávku. A podle toho to také vypadalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Berdychem po vítězném zápase nad Jiřím Veselým mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Jak takové házení věcí za hlavu ve vašem případě vypadá?

Je to určitě o tom, že to člověk musí ze sebe dostat. Vždycky se sice říká, že má člověk zůstat klidný, ale pak je prostor na to, kdy ty emoce ze sebe musí dostat. Je spousta způsobů, jak to udělat, ale mně funguje to, že se člověk musí vypovídat. Zkrátka říct, co cítí a dostat to ze sebe.

Usínal jste tedy pak už s čistou hlavou?

Ano. Pak už to bylo v pohodě. Je samozřejmě příjemné, když má člověk u sebe ty nejbližší, což mu pomůže v tom, že nad tím nemusí přemýšlet. Může se bavit o jiných věcech, a to fungovalo.

Daviscupový tým se ve čtvrtfinále proti Francii bude muset obejít bez Berdycha

Číst článek

Budete mít čistou hlavu i na zítřek, kdy vás čeká hráč, který sice do této doby nikdy nevyhrál na trávě, ale zase už dokázal porazit Del Potra a další přední hráče?

Je to mladý kluk, ale člověk to musí brát tak, že je to další soupeř. Sice zatím nemá tak zvučné jméno, ale prošel sekcí, kde tihle dobří a nasazení hráči byli, takže to vypovídá o tom, že má kvality.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme