Na French Open se hraje s těžšími míčky a tenisté musí upravovat výplety

Už párkrát to v souvislosti s antukovým grandslamem v Paříži zaznělo. Tenisté letos bojují s o něco těžšími míčky, než obvykle. Není to příjemné hlavně pro ty, kteří se snaží hrát útočně a rychle, ale dá se tomu prý přizpůsobit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Míče jsou hrozně těžké. Normálně vyplétám raketu o dvě kila více než tady. Na začátku mě překvapilo, jak je všechno hodně zpomalené," vysvětlovala Lucie Šafářová.

„Letí to míň a člověk do toho musí víc jít. Proto jsem musela jít s výpletem dvě kila dolů, protože to jinak vůbec neletělo,“ dodala Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na French Open jsou těžší míčky a tenisté, kteří preferují útočný styl, si musí upravovat výplety

Vyplétat raketu jiným způsobem je jednou z možností a dá se říct i nutností, aby tenista trefoval správně vymezené území.

Ale pak je tady ještě jedna důležitá věc. Prostě tomu moc nepodléhat, říká nejlepší česká tenistka Petra Kvitová, která také s těžšími míčky na dvorcích Rolanda Garrose bojuje.

„Nechci se tomu moc přizpůsobovat. Pak nebudu hrát svoji hru a to nechci. Musím chodit ještě víc do kurtu, než chodím teď. Ale pak zase zkazím více míčů, takže je to fakt těžké,“ zamýšlí se Petra Kvitová.

„Zase nechci všechno svalovat na míčky, na tréninku to lítá docela hezky. Trénink je ale trochu jiný, při zápase jsem vzhledem k nervům trošičku zataženější,“ dodala čtvrtá hráčka žebříčku WTA.

 

Very happy to be in the third round at ROLAND-GARROS after that battle :) #pojd #teampetra

Posted by Petra Kvitová on 28. květen 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme