'Na kurtu nechám všechno!' Daviscupový tým spoléhá v Austrálii především na Veselého

Nestává se často, aby byl zahajovací zápas daviscupového utkání tím úplně nejdůležitějším, ale teď v Austrálii to tak možná bude. Alespoň z pohledu českých tenistů, kteří chtějí překvapit a pokud možno i porazit favorizovaný domácí tým. A právě k tomu nutně potřebují výhru v prvním utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý.jpg

Tenista Jiří Veselý.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Daviscupové zápasy už sice přinesly spoustu senzačních výsledků, ale současnému českému týmu s polovinou nováčků v sestavě by se tři body skládaly bez úvodní výhry velmi těžko. A ví to i tenista, kterého se propočty nejvíc týkají.

„Myslím, že už jsem nějaké zápasy v Davis Cupu odehrál. Myslím si, že co se kvality hry týče, že mám na to, abych s nimi hrál,“ povzbuzuje se Jiří Veselý před zahajovacím duelem s domácím debutantem Jordanem Thompsonem, přestože pro něj byly zápasy v Davis Cupu dost často černou můrou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že mám na to, abych s nimi hrál, říká tenista Veselý o australských soupeřích v Davis Cupu

Vždyť má ještě v živé paměti, jak si kolikrát naložil, a pak to neunesl.

„Myslím, že v nakládání něčeho na sebe jsem expert. Nějaká očekávání od sebe samozřejmě mám. Snažím se s tím poprat a na kurt jdu s tím, že tam nechám maximum a že se budu snažit hrát na maximum. Výsledek pak ukáže, jestli to stačilo.“

Pak se také ukáže, jestli český tým může pomýšlet na postup přes Australany s patnáctým hráčem světa Kyrgiosem a vítězem Australian Open v deblu Peersem.

Daviscupové utkání českých tenistů proti domácí Austrálii odstartuje Veselý

Číst článek

Kapitán Jaroslav Navrátil zná Jiřího Veselého od juniorského věku, sám na něj také nějakou dobu trenérsky dohlížel a často se i divil, že výkony a sebedůvěra na turnajích a v Davis Cupu nejsou na stejné úrovni. Ale teď věří, že to česká jednička v týmu s půlkou nováčků zvládne lépe než v minulosti.

„Už by mohl mít zkušenosti. Doufám, že se uvolní. Na turnajích není svázaný, ale v Davis Cupech malinko je. Nehrajeme ale doma v České republice před vlastními diváky, ale v Austrálii. Nepřijeli jsme sem v roli favorita, takže nemá na sebe žádný tlak. Abychom mohli být úspěšní, potřebujeme po pátku stav 1:1,“ přiznává Navrátil.

Pokud by se přání kapitána Navrátila vyplnilo, byl by Veselý zřejmě tím nejvytíženějším tenistou daviscupového víkendu v Austrálii, a zahrál by si kromě páteční dvouhry také sobotní debl a nedělní singl.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme