Na pozitivní bilance Kvitová nespoléhá, ve finále musí prolomit obranu Radwaňské

Zřejmě nejsložitější sezonu mezi dospělými profesionálkami může stále zakončit velkým individuálním titulem. Tenistka Petra Kvitová má za sebou rok plný zdravotních komplikací a oproti minulosti také nepříliš povzbudivých sportovních výsledků. Přesto se dostala do finále Turnaje mistryň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Agnieszka Radwaňská spoléhá při hře na výbornou obranu

Agnieszka Radwaňská spoléhá při hře na výbornou obranu | Zdroj: Reuters

Agnieszce Radwaňské spadla šance na raketu podobně jako Petře Kvitové. Ve skupinách posbíraly obě jen jednu výhru, a tak se vůbec poprvé stane vítězkou Turnaje mistryň tenistka s větším počtem porážek v systému, kterému se říká Round Robin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup obou finalistek až do závěrečného zápasu Turnaje mistryň sledoval v Singapuru reportér ČRo Jaroslav Plašil

Teoreticky by měla mít větší šance česká hráčka, finálové zápasy umí a má také lepší vzájemnou bilanci – 6:2.

„Tak statistika… Jediná statistika, které věřím, je ta, kterou jsem si sám zfalšoval,“ směje se David Kotyza. „Bude to speciální zápas. Je překvapení, že jsou obě ve finále a bude to dost o nervy,“ říká trenér David Kotyza, který už zažil tolik vzestupů a pádů české tenistky, že by teď nerad cokoli předpovídal.

Navíc, Petra Kvitová sice velké finálové zápasy umí, ale nepotkala v nich soupeřku, která sází hlavně na perfektní defenzivu.

„Hodně toho doběhla. Myslím, že se budu muset tlačit hodně do kurtu, aby neměla moc času. A pak to dohrávat na síti,“ poodhaluje taktiku Petra Kvitová.

Finále Turnaje mistryň začíná v 11 hodin a 30 minut českého. Petra Kvitová může navázat na svůj titul z roku 2011. Agnieszka Radwaňská je ve finále posledního turnaje sezony vůbec poprvé.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme