Na šest hodin v šatech není Plíšková zvyklá. Povinnosti už má sebou a může se soustředit na Turnaj mistryň

Vůbec poprvé se podařilo Češce Karolíně Plíškové vybojovat si účast na Turnaji mistryň v Singapuru, kde má stejně jako další hráčky i dost povinností. Jsou dny, kdy jsou spíše než s raketou v ruce zahlédnutí v šatech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková na tiskové konferenci

Tenistka Karolína Plíšková na tiskové konferenci | Zdroj: ČTK

„Je to docela náročné, co se týče povinností k médiím a včera byl galavečer. Je tady více věcí než na normálním turnaji a včerejšek byl pro mě strašně dlouhý. Samozřejmě je to pak všechno hezké, udělala jsem nějaké fotky, ale začínala jsem ve čtyři a přišla jsem na pokoj až ve čtvrt na jedenáct, takže šest hodin v šatech. Ne, že by nebyly pohodlné, ale nejsme na to zvyklé,“ vysvětluje Karolína Plíšková.

Naráží tak na páteční galavečer a slavnostní losování. Zároveň si pochvaluje, že už má nejnáročnější mimozápasové povinnosti zřejmě za sebou.

„Konečně, tohle je poslední a potom už se můžu soustředit na turnaj. Je to tady krásné, starají se o nás hezky. Mají tady jen osm hráček, takže to je jiné,“ doplnila.

Pořadatelé se ale tenistkám snaží zajistit co největší komfort. Ušetřit čas a dlouhé kilometry chození v kongresovém centru můžou v malých autech, podobných těm, která jsou k vidění na některých letištích.

Tenistky jezdí v kongresovém centru po chodbách malými auty | Foto: Jaroslav Plašil

Vůbec nejhektičtější jsou na Turnaji mistryň úvodní dny před zápasy. Tím spíš, že i samotné tenistky toho chtějí co nejvíc stihnout. A třeba bazén ve tvaru lodi, podepřený třemi mrakodrapy, to je to, co Karolína Plíšková ve vyhlášeném hotelu zatoužila vidět jako první.

„Do bazénu jsem nešla, protože každý den trénuji. Samozřejmě by se mi nic nestalo, kdybych tam jenom skočila a vylezla, ale není na to čas. Byla jsem se tam podívat a jeden den jsme tam měli večeři. Chtěla jsem vidět ten výhled a udělala jsem si fotku. To je vlastně nejzvláštnější na tom Singapuru, že se bydlí v tomhle hotelu,“ přiznává Karolína Plíšková a tuší, že další dny už budou přece jen klidnější.

V neděli půjde na kurt s dětmi a také přivítá fanoušky při slavnostním zahájení. V pondělí už začne bojovat o postup ze skupiny. Její první soupeřkou bude zhruba od půl čtvrté odpoledne českého času Španělka Garbině Muguruzová.

Jaroslav Plašil, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme