Na tenisovém Turnaji mistryň jasně zvítězily Halepová a Ivanovičová

Rumunka Simona Halepová deklasovala na tenisovém Turnaji mistryň v Singapuru světovou jedničku Serenu Williamsovou 6:0 a 6:2. Americká favoritka uhrála první gem až v deváté hře úvodního středečního zápasu červené skupiny. První vítězství na turnaji získala Srbka Ana Ivanovičová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rumunská tenistka Simona Halepová slaví vítězství nad americkou favoritkou Serenou Williamsovou

Rumunská tenistka Simona Halepová slaví vítězství nad americkou favoritkou Serenou Williamsovou | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletá Williamsová prohrála utkání na Turnaji mistryň poprvé od roku 2008, kdy nestačila na svoji sestru Venus. Na prestižním podniku poté zvítězila v 16 zápasech v řadě, což jí pomohlo v letech 2009, 2012 a 2013 k turnajovému triumfu.

Halepová se mohla spolehnout na svoji vyhlášenou zbraň, kterou je skvělý pohyb. K tomu ale čtvrtá hráčka žebříčku přidala také kvalitní return a navíc téměř nechybovala.

Bojovnice Williamsová se snažila po rychlém prvním setu, kdy ji Rumunka povolila jen devět míčů, vyburcovat, jenže její tvrdé rány končily až příliš často za autovou čárou.

Oproti svému zvyku Williamsovou soupeřka navíc nebývale hodně honila po kurtu a k úderům se tak držitelka 18 grandslamových titulů ve dvouhře stavěla příliš pozdě. Halepová vyhrála 6:0 a 6:2.

Ve druhém zápase Červené skupiny získala první výhru na letošním Turnaji mistryň Ana Ivanovičová. Šestadvacetiletá sedmá hráčka světového žebříčku porazila o šest let mladší Kanaďanku Eurgenii Bouchardovou za 80 minut 6:1 a 6:3.

Zítra zasáhne do programu Bílé skupiny i Petra Kvitová, která v boji o premiérové vítězství na turnaji narazí na Rusku Marii Šarapovovovou.

Výsledky tenisového Turnaje mistryň v Singapuru:

Dvouhra:

Červená skupina:
Halepová (4-Rum.) - S. Williamsová (1-USA) 6:0, 6:2,
Ivanovičová (7-Srb.) - Bouchardová (5-Kan.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Makarovová, Vesninová (4-Rus.) 4:6, 6:2, 10:6.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme