Na tento zápas budu hodně dlouho vzpomínat, říká po výhře nad Muguruzaovou Karolína Plíšková

Existuje zřejmě jen málo sportů, které nabízejí podobné zvraty jako ženský tenis. Fanouškům to ve svém prvním zápase na Turnaji mistryň v Singapuru připomněla i Karolína Plíšková, která zdolala Španělku Muguruzaovou 2:1 na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na úvod Turnaje mistryň zdolala Muguruzaovou

Karolína Plíšková na úvod Turnaje mistryň zdolala Muguruzaovou | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková nastupovala k zápasu na Turnaji mistryň úplně poprvé v kariéře, a jak po něm už jako šťastná vítězka přiznala, utkání si bude hodně dlouho pamatovat.

„První Masters a ještě proti ní. Set a půl to vypadalo neskutečně a věřila jsem, že i když druhý set nevyjde, tak ten třetí ano. No a ono se to pak začalo... Budu na to vzpomínat asi hodně dlouho. Bylo by to vzácné na jakémkoliv turnaji, ale tím, že jsem tady na Masters poprvé, tak o to je to vzácnější,“ naráží Karolína Plíšková hned na několik velkých zvratů - ten úplně největší přišel v rozhodujícím třetím setu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Karolínou Plíškovou po zápase se Španělkou Muguruzaovou v Singapuru mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Česká hráčka v něm prohrávala už 0:4, a v nejbližší přestávce se pak snažila vnímat hlas svého trenéra Jiřího Vaňka.

Ten ji povzbuzoval a nabádal k tomu, aby nepřestávala věřit.

Karolína Plíšková pak opravdu snížila na 2:4, poté sice celkem snadno ztratila svůj servis, za stavu 2:5 odvracela mečbol, ale šanci ještě dostala. A ne jednu, takže stále zlomenější soupeřku porazila 7:5 a slaví první výhru.

Karolína Plíšková vstoupila do Turnaje mistryň úspěšně. Na úvod si poradila s Muguruzaovou

Číst článek

„Teď mám dobrou náladu, ale jeden míček mohl vyjít jinak a byla bych tou, která je smutná. Takový je bohužel tenis. Set a půl jsem byla lepší a pak se to otočilo. Stále jsem ale věřila, protože mi přišlo, že je všechno o kousek – já měla malé auty, ona trefila pár lajn,“ říká Karolína Plíšková, která ke druhému utkání na Turnaji mistryň nastoupí ve středu od 13.30.

A bude to souboj podobně šťastných vítězek úvodního dne. Také Ruska Kuzněcovová totiž v duelu s Polkou Radwaňskou utíkala z mečbolu.

„Říkala jsem si, že jsou trapné, že to protahují. A pak já předvedu tohle,“ přiznává s úsměvem na tváři česká tenistka Karolína Plíšková.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme