Na vzájemné bilanci nezáleží, to je minulost, shodují se Berdych s Nadalem

Na Australian Open v Melbourne neztratil ve čtyřech zápasech ještě ani set. Přesto, ta zajímavější a důležitější část na grandslamu ho teprve čeká. A začne hodně zostra. Tomáš Berdych narazí na jednu z nejtěžších překážek své kariéry, Španěla Rafaela Nadala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský tenista Rafael Nadal bude ve čtvrtfinále Australian Open soupeřem Tomáše Berdycha

Španělský tenista Rafael Nadal bude ve čtvrtfinále Australian Open soupeřem Tomáše Berdycha | Zdroj: Reuters

„Jsem jeden z osmi, to je to nejdůležitější, jsem mezi osmi nejlepšími,“ pochvaloval si španělský tenista po postupu přes Jihoafričana Andersona.

„Ale vážně, nemůžu ani teď mluvit o tom, jestli jsem favoritem, zvlášť teď kdy mám za sebou dlouhé období bez soutěžení. Navíc jdu hrát s těžkým soupeřem jako je Tomáš Berdych, který skvěle odstartoval sezonu. Nevím, jestli tu vůbec ztratil set? Myslím, že ne. Hraje výborně. Pro mě je čtvrtfinále velký výsledek, to říkám upřímně a jsem za to šťastný.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na vzájemné bilanci nezáleží, to je minulost, shodují se Berdych s Nadalem před čtvrtfinálovým soubojem na Australian Open

Rafael Nadal se podceňoval, když dorazil do Melbourne a k favoritům turnaje se nepočítá ani teď, kdy má za sebou čtyři výhry a postup do čtvrtfinále.

Ale je to jeho věc, říká Tomáš Berdych, který se soustředí jen sám na sebe. Tak to je teď, a tak to prý bylo i před pár dny, kdy fanoušci a experti spekulovali, v jaké formě Mallorčan do Melbourne dorazil.

„Tyhle věci neřeším. Jestli bude Rafa fit nebo nebude fit. Jednou se hráč rozhodne a jde do toho, tak má dost rozumu na to, aby věděl, jak na tom je,“ říká Tomáš Berdych, který má za sebou čtyři opravdu vydařené zápasy na turnaji.

Před sebou má i plán, jak vyzrát na těžkého soupeře, se kterým prohrál 17 posledních zápasů.

Každý zápas se zlepšuju, říká před čtvrtfinále Australian Open Tomáš Berdych

Číst článek

„Mám nějaký rytmus, teď musím se dát do kupy. Zítra uděláme trénink se zaměřením na levorukého hráče jako je Rafa a pak si dáme dohromady plán, co by na něj mělo fungovat. Ale určitě se budu držet věcí, které mě do teď zdobily. Ať už je to pohyb nebo dobrý servis,“ prozrazuje Tomáš Berdych.

Český tenista věří, že mu svěží herní projev, který přišel s nedávnými změnami trenérů, vydrží i pro utkání s Rafaelem Nadalem.

„Nezáleží na tom, co se dělo v minulosti, teď je to úplně něco jiného, pro mě i pro něj. Byl jsem proti němu úspěšný, ale taky se pamatuji, jak těžké zápasy jsem s ním hrál. Třeba tady v roce 2012, to byl pravděpodobně jeden z mých nejtěžších zápasů proti němu. Bylo to těsně od toho, abych prohrával 0:2 na sety,“ připomíná Rafael Nadal zápas, který Tomáš Berdych tady v Melbourne skvěle rozehrál, ale do vítězného konce nedotáhl.

Takových, ze kterých mohl mít český tenista v minulosti dobrý pocit, pár bylo, přestože neskončili dobře. Ale ani k nim se teď nechce vracet.

„Teď je spousta věcí nových a jiných. Hlavně se na zápas těším. Jsem v nejlepší možné pozici, v jaké jsem mohl být. To mi dodává sebevědomí na další zápas a s tím do toho jdu,“ uzavírá Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme