Na zápas čekala Kvitová z českých tenistů nejdéle, na dvorci se ale dlouho nezdržela

Tenistka Petra Kvitová vyhrála páté utkání v řadě. Po vítězství na turnaji v New Havenu zvládla i první kolo na grandslamovém US Open v New Yorku. Němku Siegemundovou porazila dvakrát 6:1. Do turnaje úspěšně vstoupili také Cetkovská, Strýcová, Berdych, Rosol a Veselý, v úterý v New Yorku neuspěli jen Hradecká a Šafářová.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová v 1. kole US Open německou kvalifikantku Lauru Siegemundovou dvakrát 6:1.

Tenistka Petra Kvitová v 1. kole US Open německou kvalifikantku Lauru Siegemundovou dvakrát 6:1. | Zdroj: Reuters

Když Petra Kvitová dohrála svůj úvodní duel v New Yorku, poděkovala fanouškům, že v hledišti vydrželi tak dlouho. Díky svému výkonu je ale na tribunách centrálního dvorce příliš nezdržela. Němku Siegemundovou porazila dvakrát 6:1 a poslední utkání nočního programu dokončila ještě půl hodiny před půlnocí.

„Protože jsem byla připravená na to, že bude hrát nečekané věci. Takže jsem musela být jak pohybově tak i hlavou ready. Protože ona tam dala třeba kraťas, dala tam čop, najednou to pak zabila.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová postoupila do druhého kola US Open. Německou kvalifikantku Lauru Siegemundovou (zígemundovou) porazila dvakrát 6:1.

„Bylo to opravdu takové hodně nestereotypní. To mě i donutilo být připravená. Myslím, že jsem to zvládla docela dobře,“ říkala Petra Kvitová po zápase, na který čekala ze všech českých zástupců nejdéle.

„Bylo to takové zvláštní, po chlapech hrát tak pozdě večer není nic příjemného. Navíc já jsem ten typ, co chodí trochu dřív spát. Taková desátá je už u mě čas na spaní. Nebylo to tedy nic příjemného, ze začátku jsem se cítila hodně zpomalená, přišlo mi, že míček letí moc rychle, ale nakonec to dopadlo dobře,“ shrnula.

Na druhou stranu, tentokrát světové čtyřce tolik nevadilo, že musela hrát až v noci. Vždyť o víkendu se teprve vracela z vítězného turnaje v New Havenu a pak také, čím později, tím se jí v těžkých klimatických podmínkách v New Yorku většinou i lépe dýchá.

„Pořád jsem se hodně potila, ale nebylo takové vedro. Když tak paří během dne, to by nebylo úplně nejlepší. Všechno má své pro a proti a nestěžuju si,“ dodala Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme