Nadal po letech není favoritem French Open, chybí mu sebevědomí

Do antukového grandslamu vstupuje král dvorců Rolanda Garrose, Španěl Rafael Nadal. Devítinásobný šampion z Paříže ale tentokrát není úplně největším favoritem, i když hraje na svém nejoblíbenějším místě. V této sezoně se mu totiž nedaří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal po letech není favoritem French Open

Rafael Nadal po letech není favoritem French Open | Zdroj: Reuters

„Cítím se tu jako doma. Strávil jsem tu velkou část života,“ svěřuje se Rafael Nadal, který na French Open získal devět titulů, z toho pět posledních v řadě. Ve sportovním životě Rafaela Nadala ani nemůže být úžasnější místo pro tenis, ať už se stane cokoli.

Na desátý triumf si ale Španěl netroufá. Už několikrát přiznal, že mu schází větší sebevědomí, které i vzhledem ke svému silovému pojetí hodně potřebuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nad formou Rafaela Nadala se s reportérem ČRo Jaroslavem Plašilem zamyslel i nejlepší český tenista Tomáš Berdych

„Nehraje v takové pohodě jako předtím. Ale nikdo nemůže odhadnout, co se může stát. On sám ví nejvíc,“ přemýšlí Tomáš Berdych, jeden z tenistů, který v této sezoně Rafaela Nadala porazil.

Že Španělský tenista prohrál 9 z 34 zápasů není až tak zásadní, důležitější může být spíše jiná statistika. Vůbec poprvé od svého prvního titulu na Roland Garros nedokázal vyhrát ani jeden z velkých antukových turnajů před pařížským grandslamem.

„Vždycky, když si lidé zvyknou na neuvěřitelné výsledky, a najednou v tom někdo není schopný pokračovat, je to obrovská změna. Ale tak to je, tenis je v tom hodně vybíravý,“ dodává světová čtyřka Tomáš Berdych.

Rafael Nadal vstoupí do turnaje dnes proti domácímu Halysovi. První zápas čeká i největšího favorita na titul, Srba Novaka Djokoviće, nebo třeba nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme