Nadala porazil Berdych po 8 letech. Dodržel jsem plán, říká

Jestli měl Tomáš Berdych s některým ze soupeřů na velkých turnajích pořádné problémy, pak to byl jednoznačně Rafael Nadal. Český tenista prohrál se Španělem 17 zápasů v řadě. Poosmnácté ale Berdych Nadalovi zvítězit nedovolil a ve čtvrtfinále Australian Open ho pokořil 6:2, 6:0 a 7:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych na turnaji Australian Open

Tomáš Berdych na turnaji Australian Open | Zdroj: Reuters

„Jsem rád, že se mi podařilo držet plán. Udržet si stanovenou taktiku, kterou jsme si před zápasem dali,“ chválil si Berdych svůj přístup k zápasu.

Povahou spíše flegmatik, nepropadá rodák z Valašského Meziříčí i po velké výhře, na kterou v soubojích s Nadalem čekal více než osm let, přehnané euforii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přímo v Melbourne mluvil s Tomášem Berdychem po čtvrtfinále s Rafaelem Nadalem reportér Jaroslav Plašil

„Všechno má svůj vývoj. Jsem spokojený, že se mi utkání takhle povedlo, ale do toho dalšího budu zase muset přinést něco navíc,“ tuší. „Abych se uspokojil s jedním vítězným zápasem, to není ten správný přístup.“

Na kurtu Berdych dominoval v kratších, středních a překvapivě také v dlouhých výměnách.

Berdych porazil na Australian Open Nadala a bez ztráty setu postoupil do semifinále

Číst článek

„Nesmíte se zaleknout toho, že chce hrát delší výměny. Když s tím ale začal, hrál hodně obranně, tak jsem s tím neměl problém. Pokud by takhle chtěl hrát dál, tak třetí set mohl pro mě být ještě snadnější,“ vysvětloval.

Ve třetí sadě se Nadal odhodlal k agresivnější hře, která mu přinesla více bodů, Berdych ale na změnu tempa dokázal odpovědět.

Herní projev se za jeden měsíc nemůže úplně změnit, myslí si Berdychův extrenér Krupa

Číst článek

„Jsem rád, že jsem dokázal zareagovat na jeho rozdílné styly a byl schopen zvládat cokoliv, s čím přišel,“ těšilo českého tenistu.

V semifinále se turnajová sedmička střetne s vítězem duelu Murray-Kyrgios. Před svým druhým bojem o finále v Melbourne v řadě zůstává Berdych soustředěný.

„Užít si můžu maximálně dneska do večera. Zítra se už budu chystat na dalšího soupeře. Cesta je pořád ještě dlouhá,“ přemítá devětadvacetiletý tenista.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme