Návrat Berdycha je zásadní, přiznává Navrátil před semifinále Davis Cupu

Čeští tenisté neprohráli v Davis Cupu už jedenáct zápasů v řadě a sérii rozhodně nechtějí přerušit ani v semifinále proti Francii. Souboj na půdě těžkého soupeře čeká český výběr už příští týden. A i přesto, že se do týmu vrací Tomáš Berdych, není český kapitán Jaroslav Navrátil příliš optimistický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český daviscupový tým: zleva nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý

Český daviscupový tým: zleva nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

„Po Argentině půjde o nejtěžší utkání s velmi kvalitním soupeřem. Forma francouzských hráčů je v poslední době vynikající,“ připomíná nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, že z francouzské nominace Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Richard Gasquet a Julien Benneteau jde strach.

A kdyby se někdo z tohoto kvarteta náhodou zranil, má Francie v záloze několik stejně kvalitních tenistů. Ještě o to důležitější je pak návrat Tomáše Berdycha do českého týmu. „Návrat Tomáše je zásadní, s ním máme šanci v Paříži uspět,“ má jasno Navrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

O síle Francie mluvil nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil

Jenže kromě současného osmifinalisty US Open skončili další čeští tenisté v nominaci Jiří Veselý, Radek Štěpánek i Lukáš Rosol v prvním kole newyorského grandslamu.

„Lukáš Rosol odehrál strašně moc zápasů, Jirka Veselý byl zraněný, takže mu zápasy chybí, a Radek Štěpánek odehrál spoustu turnajů a je natolik zkušený, že si s tím poradí,“ podotýká trenér daviscupového týmu.

Svým způsobem může být i brzké vyřazení na betonovém turnaji výhodou, protože utkání ve Francii se bude hrát v areálu Rolanda Garrose, tedy stejně jako French Open na nekrytých kurtech. A kromě Berdycha už zbytek týmu začíná s tréninkem na antuce v teplotách kolem dvaceti stupňů.

Tenisté pojedou na semifinále Davis Cupu do Francie v nejsilnější sestavě

Číst článek

„Pro nás i pro Francouze je to stejné, kluci byli v Americe, kde bylo třicet stupňů, a míče tam létaly. Podnebí v Paříži může být úplně jiné, může pršet a kurty mohou být pomalejší. Kluci jsou profesionálové, jezdí z turnaje na turnaj, doufám, že se tomu přizpůsobíme,“ dodává Navrátil, který s týmem odletí do Paříže o víkendu.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme