Nechtěl jsem znovu zklamat tým, řekl po zisku rozhodujícího bodu Rosol

Hodně nečekanou zápletku připravil fanouškům a tenistům víkendový duel prvního kola Davis Cupu v německém Hannoveru. O postupový třetí bod se totiž nemohl postarat zraněný Tomáš Berdych, a tak všechna zodpovědnost ležela na týmové dvojce Lukáši Rosolovi. Za stavu 2:2 na zápasy šel na dvorec k duelu proti favorizovanému Alexandru Zverevovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol se zásadně podílel na postupu Česka do čtvrtfinále

Lukáš Rosol se zásadně podílel na postupu Česka do čtvrtfinále | Zdroj: ČTK

Dá se Váš dnešní zápas proti Zverevovi označit za životní, i když už za sebou několik velkých zápasů máte?

Je to pro mě jeden z důležitých zápasů, ale jestli životní? Věřím, že ještě nějaký dobrý přijde. Jsem ale rád, že jsem dostal nominaci od kapitána pro ten poslední zápas, protože se nevědělo, jestli půjde hrát třeba Jirka nebo Radek. Nastoupit za stavu 2:2 pro mě byla nová role, takže jsem rád, že jsem přidal ten pátý bod, což je pro nás důležité, protože nás to posunulo do dalšího zápasu proti Francii.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lukášem Rosolem po vítězném zápase v Německu mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Cítil jste před zápasem nějakou nejistotu? Nebo jste si věřil od první chvíle?

Abych pravdu řekl, nevěděl jsem, do čeho jsem šel, protože za stavu 2:2 jsem ještě nehrál. Byl jsem i trošičku unavený po tom pátečním zápasu, ale bohužel to muselo jít stranou. Říkal jsem si, že kdybych prohrál, tak bych zklamal tým, a dvakrát jsem do toho nechtěl jít, takže jsem rád, že se mi to podařilo. Zítra už ale odlétáme do Ameriky, kde budou další turnaje, takže jedeme dál.

Říkal jste, že se Vám venku hraje lépe než doma, kde je na Vás mnohem větší tlak. Potvrdilo se to teď?

Něco do sebe to určitě má. Venku je prostě menší tlak. Dneska jsem to zvládl lépe už jen kvůli tomu, že mám v Davis Cupu odehráno více zápasů než Alex, což podle mě hrálo také velkou roli. Mohl jsem tedy hrát více v klidu.

Berete dnešní vítězství jako velkou satisfakci? Třeba vzhledem k vašemu předchozímu daviscupovému snažení, připomeňme třeba zápas s Austrálií, který Vám nešťastně utekl.

Musím přiznat, že ten zápas s Austrálií mi prošel během zápasu pamětí i dnes. Zamyslel jsem se nad tím a nechtěl jsem to znovu prožít. Bylo to přesně rok zpátky, jestli se dobře pamatuji. Posunulo mě to trochu dolů, ale teď mi to přidalo trochu sebevědomí. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci, zejména po tom pátečním zápase, který mě mrzel. Po pátku jsem si říkal, aby nám ten bod nechyběl, což se dneska mohlo stát.

 

Jsme tým, máme tři body a postupujeme!!!

Zveřejnil(a) Czech Davis Cup Team dne 6. březen 2016

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme