Nedokázala jsem přemluvit tělo, aby se uvolnilo, říká Kvitová o startu na US Open

Tenistka Petra Kvitová má za sebou těžký start do US Open v New Yorku. Za velkého vedra, na menším dvorci bez jestřábího oka dokázala poprvé v kariéře porazit Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, a dokonce ve dvou setech. I když v tom prvním prohrávala 0:3 a ještě 3:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Obrovsky cenná výhra, protože začátek nebyl zrovna vysněný. Jak se vám hrálo?

Velmi těžko, ze začátku jsem se cítila hrozně stažená a nedokázala jsem přemluvit tělo, aby se uvolnilo. Všechno bylo o hlavě, ale myslím, že hlava pracovala celý zápas docela dobře na to, že jsem začala takhle špatně.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Mně spíš asi pomohlo, že jsem v poslední době odehrála výborné zápasy, a to jsem asi v té hlavě měla. Trošku mě to uklidňovalo,“ říká Petra Kvitová

Jak se podle vás zápas vyvíjel?

Potom už docela dobře, tím, že jsem musela zabojovat ke konci prvního setu. I v tom druhém byla taková vlna dvou gemů, kdy to nevypadalo úplně nejlíp. Poslední dva gemy si myslím, že byly hodně vybojované, zahrané velmi dobře z mé strany. Na ten začátek ale nebudu moc ráda vzpomínat, takže doufám, že ho brzo zapomenu, protože mi přišlo, že jsem skoro nemohla dát úder do kurtu a bylo to hodně těžké.

Pomohly v takovém utkání hodně zkušenosti?

Mně spíš asi pomohlo, že jsem v poslední době odehrála výborné zápasy a to jsem asi v té hlavě měla. To mě trošku uklidňovalo, že přece jenom to tam někde je, že se to nemohlo vytratit. Myslím, že mi to pomohlo, že jsem měla odehrané zápasy v Riu a New Havenu, což asi souvisí těmi zkušenostmi.

Zvládla jste duel i bez jestřábího oka. Byla to ze začátku divná zkušenosti?

Musím říct, že tak do půlky setu to bylo opravdu hrozně zvláštní, protože mně přišlo, že párkrát bych si ho určitě vzala. Podle mě párkrát nezahlásili tak, jak by měli. Samozřejmě ale neříkám, že bych měla vždycky pravdu, ale pár sporných míčů tam bylo. V průběhu zápasu už jsem se to tak moc nevnímala. Jsou tam rozhodčí a ti by to měli řešit. Možná i zbytečně moc jsem tyhle věci řešila na začátku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme