Nemohl jsem dospat rána, radoval se Pavlásek po zisku nejméně očekávaného bodu

Ve sportu není moc věcí, se kterými by se dalo dopředu počítat. Dokazuje to i baráž Davisova poháru v Indii, kde vedou čeští tenisté po sobotním deblu 2:1 na zápasy. A zatímco po pátku převažovalo zklamání z nečekané porážky týmové jedničky Jiřího Veselého, teď už je zase všechno jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Pavlásek si naskakuje na efektivní smeč v zápase s indickými deblisty Bopanou  a Paesem

Adam Pavlásek si naskakuje na efektivní smeč v zápase s indickými deblisty Bopanou a Paesem | Zdroj: ČTK

Byl to ten nejméně očekávaný český bod z celého víkendu. Jestli totiž měli mít domácí Indové v některém ze zápasů opravdu slušné šance na vítězství, věřili, že to bude právě čtyřhra.

Debloví specialisté Rohan Bopana a Leandr Paes dávali dopředu větší záruku bodu než singlisté Samdev Devvarman a Yuka Bhambri. Ale z výhry se radovali Radek Štěpánek a Adam Pavlásek, který dostal v sestavě přednost před Lukášem Rosolem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adam Pavlásek nemohl před čtyřhrou dospat rána. Jeho výkon byl skvělý, chválil ho spoluhráč Štěpánek

„Bylo to pro mě strašně těžké. Lukáš chtěl hrát a neměl důvod nehrát. Jeho singlový výkon byl dobrý, ale věřil jsem, že třetí den budeme ve hře. Proto jsem se rozhodl, že Lukáš ušetří síly, kdyby musel hrát pátý zápas," vysvětloval týmový kapitán Jaroslav Navrátil, proč do důležitého zápasu nastoupil Adam Pavlásek, nejméně zkušený člen české sestavy v Dillí.

„Bál jsem se, že Adam Radka strašně moc respektuje, ale byl jsem přesvědčený, že se budou doplňovat a budou hrát deblově. Adam nemá respekt, ať tam je Hewitt nebo Paes. Věřil jsem, že Adam bude chodit na síť a bude hrát na bekhendu, což je těžší strana,“ pokračoval Navrátil.

Indie - Česko 1:2! Štěpánek s Pavláskem vyprovodili indické matadory

Číst článek

O tom, že nastoupí, se Pavlásek dozvěděl v pátek na večerním týmovém sezení. „Hodně jsem se těšil. Nemohl jsem dospat rána,“ vyprávěl Adam Pavlásek.

Že měl na co se těšit, dokazuje i výsledek 7:5, 6:2, 6:2 a také skvělý výkon talentovaného tenisty, který už fanoušky v daviscupovém utkání zaujal jednou při zápase prvního kola v Ostravě proti Austrálii.

„Poprvé jsem ho viděl hrát právě tam. Výkon, který začal od druhého setu předvádět, mi byl moc sympatický. Šel do toho zdravě a drze. Dnes v tom pokračoval. Jeho výkon byl opravdu perfektní. Doufám, že v tom bude pokračovat a nakopne ho to i do singlové kariéry,“ pochválil svého nového spoluhráče zkušený Radek Štěpánek.

Není vyloučeno, že Pavláskova singlová kariéra bude pokračovat už v neděli, v rámci daviscupové baráže v Indii. Zatímco o startu Lukáše Rosola v případném pátém rozhodujícím duelu není pochyb, o obsazení první nedělní dvouhry se ještě budou kapitán Jaroslav Navrátil a další členové týmu zřejmě dlouho bavit.

„Musím si s kluky sednout tak jako před čtyřhrou a pobavit se o tom, jak se kdo cítí. Nejdříve budu mluvit s Radkem. Nebudu ho lámat na singla, ale zeptám se ho, jak celou situaci vidí,“ plánoval Jaroslav Navrátil.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme