Není to fér, posteskla si poražená Němka. Šafářová zajistila kamarádce postup

Tenistka Petra Kvitová si zahraje v semifinále Turnaje mistryň. Vděčí za to i své krajance Lucii Šafářové, která už sice neměla šanci na postup ze skupiny, ale i přesto dokázala hladce ve dvou setech porazit Němku Kerberovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se po vítězném zápase objímá se svou soupeřkou Lucií Šafářovou

Petra Kvitová se po vítězném zápase objímá se svou soupeřkou Lucií Šafářovou | Zdroj: Reuters

„Myslím, že to není fér,“ posteskla si na pozápasové tiskové konferenci Němka Angelique Kerberová. V pauze mezi gemy ve druhé sadě se na lavičce v němčině pořádně rozčílila. Nad zápasem neměla kontrolu a svému trenérovi si stěžovala na systém turnaje.

Nadávala, proč se nemohou hrát oba závěrečné duely najednou, tak jako ve fotbale. Neměla čistou hlavu, věděla, že jí stačí uhrát set, jenže v utkání vůbec nestačila na Lucii Šafářovou, která už hrála bez psychického tlaku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Němka Kerberová se během zápasu nesoustředila jen na tenis, zato Lucie Šafářová se snažila pomoct kamarádce

„Lehčí hlava je pro člověka jednodušší, ale já si táhla šňůru porážek. Jsem ráda, že jsem překonala vlastní pochybnosti a zvládla koncovky. Byla jsem smutná, že se mi po nemoci nedařilo. Říkala jsem si, že takhle to nemůže skončit,“ přiznávala Lucie Šafářová.

„Chtěl jsem všechno otočit do pozitivna. Je to krásný týden. Krása, že tady vůbec můžu být. Vyvinulo se to nejlíp, jak mohlo,“ potěšilo vítězku závěrečného zápasu.

Dvousetovým vítězstvím zároveň pomohla k postupu své kamarádce. „Že jsem pomohla Petře do semifinále, je příjemné zahřátí na duši,“ usmívala se Lucie Šafářová, která také věděla, že svou kamarádku potěšila. Vyhrála tak rychle, že se ještě obě stihly potkat v šatně.

Kvitová se utká s Šarapovovou o finále Turnaje mistryň. Pomohla jí Šafářová

Číst článek

Obě spoluhráčky z fedcupového týmu si plácly a Šafářová má za vítězství slíbené pivo. „Budu jí strašně fandit při Fed Cupu. I kdyby prohrála, tak pořád,“ říkala s úsměvem Petra Kvitová, která už byla připravená i na možnost, že z Turnaje mistryň poletí domů.

Teď si zahraje s Ruskou Marií Šarapovovou, se kterou se v Praze za dva týdny při finále Fed Cupu zřejmě utká znovu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme