Nepochybuji, že se vrátím, řekla Kvitová. Jako vánoční dárek dostala pohyb prsty

Tenistka Petra Kvitová poprvé od úterního přepadení předstoupila před novináře. S objemnou dlahou na levé ruce sršela optimismem a prohlásila, že se jednou určitě vrátí na kurty. Operace podle ní dopadla dobře a mohla po ní hýbat prsty, které po přepadení necítila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se v závěru loňského roku musela podrobit operaci ruky

Petra Kvitová se v závěru loňského roku musela podrobit operaci ruky | Zdroj: ČTK

„Propustili mě z nemocnice a den ode dne se cítím lépe. Jsem ráda, že na Vánoce nebudu v nemocnici. Čtyři dny po operaci je to dobré,“ řekla Petra Kvitová, když se poprvé od úterý ukázala před novináři.

Na začátku týdne ji v prostějovském bytě přepadl neznámý muž s nožem a způsobil jí poškození šlach na levé ruce. Ještě ten den bývalá světová dvojka absolvovala operaci ve specializovaném ústavu ve Vysokém nad Jizerou.

„Včera jsem byla schopná hýbat prsty, to byl ten nejhezčí vánoční dárek. Pan Kebrle (lékař, který tenistku operoval, pozn. red) říkal, že to vypadá dobře, že to má tak, jak by to mělo jít,“ prozradila tenistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová stráví Vánoce doma. Dnes ji totiž propustili z nemocnice, kde jí po úterním přepadení operovali ruku

Podle předchozích vyjádření lékaře bude schopná levou herní ruku plně zatěžovat až za 6 měsíců, přesto je přesvědčena, že se na tenisové kurty vrátí.

„O svém návratu na okruh jsem nepochybovala ani vteřinu. Od operace je víra ještě větší, než když jsem jela do nemocnice a necítila prsty. Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, jednoho dne se chci vrátit, udělám pro to všechno,“ říká tenistka z Fulneku.

Průběh rehabilitace bude ale plně záviset na doporučeních lékařů.

„Bude po nás výhra, až nám Petra jednou pořádně podá levou ruku a stiskne vám ji. Všechno ohledně přípravy záleží na doktorech. Uděláme všechno proto, aby Petra zdravá. Je tak silná a všechno dělá tak perfektně, že všichni budou koukat,“ pochválil svou svěřenkyni trenér David Vydra.

Přepadení se odehrálo v úterních ranních hodinách v bytě tenistky v Prostějově. Policie zveřejnila podobiznu pachatele a požádala veřejnost o podporu. „Policie tomu dává hodně a věřím, že se to brzo všechno vyřeší,“ říká Kvitová. K průběhu přepadení se ale vyjadřovat nechtěla.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme