Nicole Vaidišová se po pětileté přestávce vrací k tenisu, bude hrát turnaj v USA

Už jako náctiletá patřila do nejužší světové špičky, jenže sotva plnoletá zároveň ztratila motivaci a s tenisem skončila. Teď, jako pětadvacetiletá žena, se Nicole Vaidišová vrací a její avizovaný comeback bude zřejmě jednou z nejsledovanějších sportovních událostí roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenisový kurt

Tenisový kurt | Foto: Fotobanka stock.xchng

Lidé, kteří ji znali už jako školačku, o ní říkají: Už dvanáctiletá Nicole Vaidišová prý o sobě prohlašovala, že bude jednou světovou jedničkou.

Za svým cílem šla tvrdě a právě velká zarputilost ji teď může pomáhat v návratu, i třeba mezi světovou špičku, kam se podle Petra Pály může zařadit. „Klíčové je, zda ji to bude bavit. Herně na to měla,“ má jasno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na návrat Nicole Vaidišové na kurty se zaměřil Jaroslav Plašil

Letos pětadvacetiletou tenistku si pamatuje i z pozice českého fedcupového kapitána, takže ví, jaké vlastnosti na dvorci měla. „Někam to dotáhla, ale mohla dosáhnout ještě výš. Třeba ji to znovu požene,“ dodal Pála.

Za místo svého návratu si vybrala Albuquerque na jihozápadě Spojených států, a zřejmě ne náhodou. Míčky tam kvůli vysoké nadmořské výšce létají na venkovním betonu rychleji a právě to se může někdejší vynikající servismance při comebacku hodit.

Dříve operované rameno už je podle některých posledních vzkazů Vaidišové na sociálních sítích v pořádku, a tak by si právě podáním mohla česká hráčka opět pomáhat.

Trenér Fencl věří v seriózní comeback Vaidišové. Zárukou je kouč Kodat, tvrdí

Číst článek

Hlavně v začátku to bude potřeba. Skoro pětiletá pauza bude znát, přes tvrdý herní i kondiční tréninkový dril, který někdejší sedmá hráčka světa už nějakou dobu ochotně podstupuje.

Trénink a zápas jsou dvě odlišné věci

„Trénink je jedna věc, ale zápas zase druhá. Vím to z vlastní zkušenosti, šest měsíců jsem nehrála, a i když jsem trénovala každý den jako zvíře, tak mě v prvním zápase po návratu po třech setech bolelo celé tělo. Zápas je úplně něco jiného,“ říká v dějišti US Open v New Yorku Barbora Záhlavová-Strýcová, která má sama několikaměsíční zkušenost se zápasovou pauzou.

V poslední době prý neměla možnost vidět svou bývalou fedcupovou spoluhráčku a kamarádku trénovat, ale pět let je podle ní opravdu hodně dlouhá doba. V tom je tento pokus o návrat unikátní, tak dlouhou soutěžní přestávku zřejmě ještě nikdo ze špičkových profesionálních tenistů neměl.

„Asi ji už tenis nebavil, Nicole byla ve svých rozhodnutích vždy taková rázná. Takhle to cítila a skončila, teď cítí, že se chce vrátit. Přeju jí, ať jí tenis zase baví,“ vzkazuje Vaidišové Záhlavová-Strýcová.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme