Niculescuová je nepříjemná hráčka, tvrdí před zítřejší fedcupovou bitvou Petra Kvitová

Vyprodaná hala a v ní zřejmě hodně bouřlivé prostředí čeká na tenistky v úvodním kole Fed Cupu v Rumunsku. Jako první to v Kluži pozná Karolína Plíšková v duelu s domácí jedničkou Halepovou, jako druhá pak nejlepší česká hráčka Petra Kvitová, která se v sobotu odpoledne utká s Niculescuovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Petro, v jaké jste pohodě před nadcházejícím fedcupovým utkáním?

Pohoda je dobrá a atmosféra v týmu také. Myslím, že jsme toho tady na kurtu odehrály docela dost, takže jsme měly možnost si zvyknout. Řekla bych, že se to během toho týdne povedlo. Zápasy samozřejmě budou trošku jiné než tréninky, protože to bude více o nervech a tak. Uvidíme, komu ten povrch bude více sedět, ale asi spíš Rumunkám. Na druhou stranu ale ten tlak bude více na jejich straně a my se o to pokusíme poprat.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou před zahájením fedcupovým duelem s Rumunskem mluvil reportér ČRo Jaros

Po delší době budete nastupovat před bouřlivým publikem, které nebude fandit Vám. Jaká je to pro Vás změna?

Změna to bude, ale nevím ještě úplně jaká, to asi poznám až během prvního zápasu. Je mi ale jasné, že když hrajeme doma, tak diváci fandí nám, takže nyní to bude hodně podobné, ale na druhé straně. Věřím však, že i na naší straně budou nějací fanoušci a že nějaká podpora přijede. Přesto si myslím, že v zápalu boje nebudeme fanoušky moc vnímat, ale budeme se snažit urvat každý míč.

Los Fed Cupu: Plíšková nastoupí proti Halepové, Kvitová vyzve Niculescuovou

Číst článek

Je pro Vás horší, že nebudete začínat? Přeci jenom je asi výhodnější mít stanoven nějaký konkrétní čas a podle toho si naplánovat den…

To, že nevím, kdy půjdu hrát, mi nevadí. Jde spíše o ty nervy, co budu mít i za Káju (Plíškovou, pozn. red.). Takže budu mít takový dvojnásobný nervy, když jí budu sledovat. Obě jsme si říkaly, že chceme začít a jedné to vyšlo, což se dalo předpokládat. Je to ale asi jedno, nějak to začít musí.

V sobotu Vás čeká Monica Niculescuová, která má takový neobvyklý styl. Možná i nepříjemný, nemyslíte?

Je to nepříjemná hráčka a má styl, který hraje jenom ona, že hraje čop z forhendu. Dobře se hýbe, myslím si, že na nohách je jedna z nejlepších hráček na okruhu. Nemyslím si ale, že by hrála nějak extrémně rychle a ani po jejím podání bych se neměla dostávat pod tlak. Budu muset být trpělivá, vydržet ve výměnách a vybudovat si nějaký tlak. A o tom ten zápas bude.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme