Nominace na finále Fed Cupu Kvitovou překvapila. O titul bude tentokrát bojovat bez Šafářové

Tenistky Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Lucie Hradecká jsou v sestavě pro fedcupové finále ve Francii. Kapitán Petr Pála v nominaci zohlednil formu hráček, zkušenosti a také přání opory minulých let Lucie Šafářové, která se chce co nejlépe připravit na novou sezonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová získala cenu za přínos tenisu mimo kurty (ilustrační foto)

Petra Kvitová získala cenu za přínos tenisu mimo kurty (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

„Nominace mě překvapila. Nejede Lucka Šafářová, se kterou jsme odehrály všechny finále předtím. Ale chápu to, měla toho v sezoně tolik. Myslím, že i tak jsme pořád strašně silné,“ okomentovala nominaci Petra Pály Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová bude bojovat o svůj pátý fedcupový titul. Tým okolo ní je ale jiný

Je jedinou z českých reprezentantek, která může nastoupit i v pátém fedcupovém finále a bojovat o pátý titul. Proti Francouzkám bude hrát 12. a 13. listopadu ve Štrasburku.

„Bylo to něco neskutečného. Strašně dlouho jsme bojovaly, abychom se dostaly do Světové skupiny a pak se sešel takovýhle tým. Po strašně dlouhé době jsme to zvládly, byly jsme v euforii a od té doby to pokračuje. Každé vítězství se zapisuje do paměti trošku jinak,“ bilancuje tenistka z Fulneku.

I letos chce být Petra Kvitová oporou ve fedcupovém finále, i když se toho ve srovnání s předchozími roky dost změnilo. Kvůli nepovedené polovině sezony vypadla z nejlepší světové desítky, už není českou jedničkou a navzdory skvělým výsledkům v předchozích měsících nebude poprvé od zmíněného roku 2011 startovat na Turnaji mistryň v Singapuru.

Do východní Asie se ale oklikou přes Lucemburk vrátí a těsně před vrcholem týmové soutěže bude usilovat o návrat do elitní top 10 v Číně na akci, které se přezdívá "malé Masters".

Tenistky pojedou na finále Fed Cupu s Plíškovou i Kvitovou

Číst článek

„Do Asie jsem jela s tím, že se pokusím kvalifikovat do Ču-chaje. Kdybych tam nejela, bylo by do Fed Cupu strašně moc prostoru a nechtěla bych mít dva týdny volna. Ču-chaj je pořád docela velký turnaj, takže se tam těším,“ říká Petra Kvitová.

Teď ještě trochu vyčerpaná předchozími turnaji. Také proto zatím česká tenistka odkládá důležité rozhodnutí vybrat si herního trenéra. Na zkoušku krátce spolupracovala s vyhlášeným expertem Belgičanem Wimem Fissettem, ale také opakovaně zjistila, že nejlepších výsledků dosahuje, když je na turnajích sama, jen s kondičním koučem Davidem Vydrou.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme