Novým koučem Tomáše Berdycha bude Venezuelan Vallverdu

Tomáš Berdych ukončil spolupráci se svými trenéry Tomášem Krupou a Davidem Vydrou. Do nové tenisové sezony vstoupí sedmý hráč světa s venezuelským koučem Danielem Vallverduem, který patřil do týmu Brita Andyho Murrayho. Berdych to oznámil na svém facebookovém profilu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych před sebou na Turnaji mistrů má ještě dva zápasy ve skupině, stále hledá nového trenéra

Tomáš Berdych před sebou na Turnaji mistrů má ještě dva zápasy ve skupině, stále hledá nového trenéra | Zdroj: Reuters

Jde o poměrně překvapivé rozhodnutí. Ještě nedávno nic nenasvědčovalo tomu, že by Berdych měl vyměnit svůj tým, ve kterém byl šest let herní kouč Tomáš Krupa a kondiční trenér David Vydra sedm let, protože se mluvilo spíše o doplnění.

O superkouči, jakého dnešní tenisové hvězdy převážně mají, se mluvilo s Tomášem Berdychem delší dobu, ale Danny Vallverdu tuhle definici nesplňuje. Jeho žebříčkové postavení nebylo nikdy nijak slavné.

Na druhou stranu pracoval s Britem Murrayem i pod dohledem Ivana Lendla, který si to velmi pochvaloval a skládal mu jako kouči komplimenty.

Tomáš Berdych tak asi využil toho, že Vallverdu se poměrně nedávno a také nečekaně s Andy Murrayem po pěti letech rozešel. Kromě osmadvacetiletého Venezuelana angažoval český daviscupový reprezentant i Azuze Simciche.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme