O titul si proti Murraymu na Australian Open zahraje Djoković

Soupeřem Brita Andyho Murrayho ve finále tenisového Australian Open bude Sbr Novak Djoković. Světová jednička porazila švýcarského obhájce titulu Stana Wawrinku po pětisetové bitvě. Finále se bude v Melbourne hrát v neděli dopoledne našeho času.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković prošel do finále přes Švýcara Stana Wawrinku po velké bitvě

Novak Djoković prošel do finále přes Švýcara Stana Wawrinku po velké bitvě | Zdroj: Reuters

Úvodní set mohla rozhodnout desátá hra, ale Wawrinka oba setboly odvrátil a sadu poslal do tie-breaku. Zkrácenou hru ovládl Djoković, který povolil svému soupeři uhrát jediný míček.

V úvodu druhého setu nevyužil srbský hráč ani jeden ze dvou brejkbolů a sám za stavu 2:3 o podání přišel. Wawrinka nabídnutou šanci využil a sadu doservíroval do vítězného konce.

Třetí a čtvrtá sada měla podobný průběh. Nejprve ztratil dvakrát podání Švýcar a set získal Djoković, následně si ale role vyměnili a letošního finalistu musel určit pátý set. Poslední sada rozhodovala také jejich poslední dvě utkání v Austrálii.

O titul si na Australian Open zahraje Serena Williamsová proti Šarapovové

Číst článek

Zatímco v roce 2013 vyhrál Djoković osmifinále po pětihodinové bitvě v pátém setu 12:10, minulý rok se pro změnu radoval po čtyřech hodinách Wawrinka poměrem 9:7.

Letos ale rozhodující pasáž zápas žádné velké drama nenabídla. Srbský tenista uštědřil Wawrinkovi potupného „kanára“ a sadu i celé semifinále ukončil prvním proměněným mečbolem po třech hodinách a 35 minutách.

Djoković si proti Murraymu zahraje o svůj pátý titul z Melbourne v neděli dopoledne našeho času.

Výsledky tenisového turnaje Australian Open:

Muži - dvouhra, semifinále:
Djoković (1-Srb.) - Wawrinka (4-Švýc.) 7:6 (7:1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme