Ostravské premiéry: Plíšková chce zabránit 'kopečkům', Strýcová se chystá na světovou sedmičku

České tenistky začnou obhajovat fedcupový titul. V utkání úvodního kola hostí v Ostravě Španělky a první den u toho budou hráčky, které se výrazně podílely na zatím poslední trofeji v éře kapitána Petra Pály - Karolína Plíšková a Barbora Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Ostravě jsou zatím dvě reprezentantky, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková

V Ostravě jsou zatím dvě reprezentantky, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková | Zdroj: ČTK

Fedcupových zápasů už zažili fanoušci v Ostravě spoustu, ale tenistky Barboru Strýcovou i Karolínu Plíškovou uvidí na kurtu při utkání ve vítkovické hale vůbec poprvé.

Plíšková je totiž českou jedničkou v éře kapitána Petra Pály poměrně krátce a Strýcová také dost dlouho čekala, až si ve velké konkurenci vybojuje místo v sestavě. Společně táhly tým k poslednímu titulu ve Štrasburku a teď se v pozici úřadujících šampionek představí v domácím prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšková se v Ostravě poprvé představí v roli týmové jedničky

„Určitě se těším. Minulý rok se hrálo pořád venku a bylo to docela náročné. Je příjemnější hrát doma a mít publikum za sebou, takže se těšíme,“ říká Karolína Plíšková, která zatím jediný domácí zápas ve fedcupové dvouhře zažila předloni, při finále s Ruskami.

Barbora Strýcová, která dnes duel v Ostravě zahájí, debutovala ještě o mnoho let dřív, v roce 2002 v Přerově. „Byla jsem takové mimino a zápas se mi hrozně povedl. Byla jsem ze všeho vyjukaná, teď už jsem starý matador,“ vzpomíná Barbora Strýcová.

Letos jen sotva počítat s tím, že teď soupeřce povolí jen jediný gem, jako tenkrát v souboji s Kanaďankou Drakeovou. Světová sedmička Muguruzová je favoritkou, ale česká hráčka si věří:

„Chci tam nechat všechno. Užít si, že to bude bolet, budou to nervy a tlak. Chci do sebe vsáknout atmosféru, aby mi pomohla,“ říká Strýcová před zápasem, který začíná v půl druhé odpoledne.

Karolína Plíšková se pak při své ostravské premiéře utká s o jediný den starší Larou Arrubarrenovou. „Je to klasický španělský styl. Je to obrankářka, takže budu muset hrát hodně agresivně, aby tam nebylo moc zbytečných výměn a kopečků,“ tuší česká jednička.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme