Pavlásek se už naučil tenis neflákat. Musí ještě přidat, dál nabádá Navrátil

Jako by se narodil jen pro velké duely. Tenista Adam Pavlásek už podruhé pomáhá daviscupovému týmu, ve chvíli, kdy se s dobrým výsledkem tolik nepočítá. Poprvé to bylo ve čtyřhře v utkání prvního kola světové série proti Austrálii, podruhé teď v rámci boje o záchranu v elitní skupině v Indii. I díky skvělému výkonu Pavláska v deblu teď vedou čeští tenisté v Dillí 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Adam Pavlásek (ilustrační fotografie).

Český tenista Adam Pavlásek (ilustrační fotografie). | Zdroj: ČTK

V individuálním žebříčku zatím nestoupá tak rychle, na žádném významnějším turnaji ještě nezazářil, ale když nastoupí za český tým, stává se z něj mnohem lepší tenista.

Už v lednu na Hopmanově poháru v Perthu zaujal svými výkony proti hráčům nejlepší světové dvacítky, v Davis Cupu hrál zatím dvakrát čtyřhru, v obou případech proti velkým favoritům a pokaždé výtečně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Adam Pavlásek přiznává, že spíš než dříč, býval v tréninku flákač

V Ostravě se společně s Jiřím Veselým radoval z nečekané výhry nad Australany Hewittem a Grothem, teď v Dillí pro změnu se zkušeným Radkem Štěpánkem porazil deblové specialisty Bopanu s Paesem.

Jeho výkon byl dnes perfektní a doufám, že v tom bude pokračovat a nakopne ho to i do singlové kariéry,“ věří Radek Štěpánek.

Přípravu 20letého hráče sleduje přímo v Prostějově daviscupový trenér Jaroslav Navrátil. Pavlásek se na tamních kurtech připravuje pod vedením jeho syna Michala.

„Musí přidat. V přístupu se hodně zlepšil, ale pořád tomu nedává, co by měl. Není to o dávkách, ale o intenzitě. Potřebuje být víc výbušnější. To mu přinese ten bonbónek, který od něj všichni očekávají. Talentovaný je,“ upozorňuje Jaroslav Navrátil na to, co Pavláskovi chybí k výraznějším individuálním úspěchům.

Adam Pavlásek nepopírá, že tenisu mohl dávat víc. „Přiznávám, že jsem nebyl poctivák, ale flink. Od ledna jsem angažoval nový tým a má to teď hlavu a patu. Pro tenis dělám určitě víc a jsem za to rád,“ říká.

Jaroslav Plašil, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme