Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do finále, Turnaj mistryň má na dosah

V prvním ročníku tenisového turnaje v čínském Wu-chanu si Petra Kvitová zahraje finále. Světová trojka si v semifinále poradila s Ukrajinkou Svitolinovou a výrazně se přiblížila jistotě účasti na Turnaji mistryň v Singapuru. Ve finále se utká s Kanaďankou Bouchardovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do finále. Turnaj mistryň má nadosah

Petra Kvitová postoupila ve Wu-chanu do finále. Turnaj mistryň má nadosah | Zdroj: Reuters

V zápase s Ukrajinkou Elenou Svitolinovou, 34. hráčkou žebříčku, byla Petra Kvitová od začátku aktivnější. Jistě vyhrávala hry při svém podání a při servisu tlačila. V šesté hře Češka využila brejkbol a a přes komplikace v závěru vyhrála první sadu 6:3.

Druhý set byl vyrovnanější, třetí nasazená Kvitová sice opět měla výhodu brejku, ale čerstvě dvacetiletá Ukrajinka dokázala vyrovnat.

Rozhodující moment přišel v jedenácté hře. Petra Kvitová si při podání Svitolinové vypracovala a získala brejk. V další hře po hodině a půl dopodávala zápas do vítězného konce s výsledkem 6:3 a 7:5.

Finále bude reprízou boje o titul ve Wimbledonu. Petru Kvitovou totiž čeká Kanaďanka Boucharová, která ve druhém semifinále hladce porazila Dánku Wozniackou 6:2 a 6:3.

Pokud Petra Kvitová ve Wu-chanu zvítězí, udrží si 3. místo na žebříčku WTA a navíc si zajistí účast na Turnaji mistryň v Singapuru.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2 440 070 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (3-ČR) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 7:5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme