Petra Kvitová titul v New Havenu neobhájí. V semifinále hladce podlehla Radwaňské

Bronzová olympijská medailistka Petra Kvitová svůj čtvrtý titul na oblíbeném turnaji v americkém New Havenu nezíská. Česká tenistka v semifinále uhrála pouze dva gemy proti Polce Radwaňské a finále si poprvé od roku 2010 nezahraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Světová čtyřka Agnieszka Radwaňská použila proti Petře Kvitové osvědčenou taktiku. Pečlivou defenzivou vracela všechny pokusy Češky o útok a v dlouhých výměnách čekala na české minely. Ty přicházely a tenistka z Fulneku se z kurtu „vyházela“ čtyřiceti nevynucenými chybami.

Zápas trvalo pouhých 77 minut a Petra Kvitová uhrála na turnaji, který třikrát v posledních čtyřech letech opanovala, pouhé dvě hry. Agniezska Radwaňská postupuje po výsledku 6:1 a 6:1 do finále, kde se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Petra Kvitová se po prohře přesouvá na grandslamové US Open, kde bude obhajovat postavení v elitní dvacítce světového žebříčku WTA. Tenistku, který minulý týden přišla o post české jedničky na úkor Karolíny Plíškové, čeká na úvod nepříjemná Lotyška Jelena Ostapenková.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 761.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Kvitová (6-ČR) 6:1, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme