Petra Kvitová ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou

Tenistka Petra Kvitová prostřednictvím sociálních sítí oznámila veřejnosti, že končí spolupráci se svým dlouhodobým trenérem Davidem Kotyzou. Kouč, který ji dovedl ke dvěma triumfům ve Wimbledonu, trénoval českou tenisovou jedničku celkem sedm let.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová vypadla z Australian Open ve druhém kole

Tenistka Petra Kvitová vypadla z Australian Open ve druhém kole | Zdroj: Reuters

„Po sedmi krásných letech se rozcházíme s trenérem Davidem Kotyzou. Měli jsme spolu spoustu úspěchů, dvakrát vyhraný Wimbledon, 17 titulů a spoustu smíchu,“ napsala Petra Kvitová ve svém prohlášení.

Současná světová sedmička nezapomněla v krátkém vyjádření svému bývalému kouči poděkovat za jeho služby.

„Chtěla bych Davidovi tímto moc poděkovat za vše, co pro mě po celou tu dobu dělal, jak na kurtu, tak mimo něj. Přeju mu hodně štěstí do budoucna,“ dodala česká tenistka.

Spolupráce Davida Kotyzy a Petry Kvitové začala na konci roku 2008, kdy česká hráčka začínala svou grandslamovou kariéru.

Vrchol jejich vzájemné spolupráce nastal v sezoně 2011, ve které se Kvitová stala poprvé wimbledonskou šampionkou, vyhrála Turnaj mistryň a rok zakončila na druhém místě v žebříčku WTA.

Posledním turnajem, který Petra Kvitová absolvovala pod vedením Davida Kotyzy, bylo probíhající Australian Open, v němž česká fedcupová reprezentantka vypadla ve druhém kole.

Nového kouče chce dvoujnásobná grandslamová vítězka oznámit během února.

 

After seven fantastic years together I will no longer be working with my coach David Kotyza. We had a great run...

Zveřejnil(a) Petra Kvitová dne 25. leden 2016

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme